«Μονόδρομος η μάσκα»: Σήμερα η διαδικτυακή ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

«Μονόδρομος η μάσκα»: Σήμερα η διαδικτυακή ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Ο ΙΣΘ καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν μέσω διαδικτύου την ημερίδα με ομιλητές ειδικούς επιστήμονες, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων δράσεων #εμβολιάζω το οποίο... "μεταλλάσσεται" φέτος σε #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ ώστε να συνεισφέρει για μία ακόμη φορά στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του SARS-COV-2.

Η διαδικτυακή ενημερωτική επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Οκτωβρίου,  στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του ΙΣΘ, Πλ. Αριστοτέλους 4.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης, καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής και κοσμήτορας της σχολής επιστημών Υγείας του ΑΠΘ.

Θα μιλήσουν οι Ιωάννης Ν. Τσανάκας, πρόεδρος της Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας και Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, Ηρακλής Τιτόπουλος, πρόεδρος της Εταιρείας Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος και Επεμβατικός Πνευμονολόγος καθώς και ο Βασίλης Ζασπάλης, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ και διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας των υλικών.

Όσοι εκπρόσωποι ΜΜΕ θέλουν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τους ομιλητές, στα γραφεία του ΙΣΘ, για ευνόητους λόγους θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΙΣΘ 2310 262300. Στην αίθουσα της εκδήλωσης -που θα μεταδοθεί διαδικτυακά- θα εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις δηλώσεις συμμετοχής των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Ομπρέλες και... ομπρέλα προστασίας του ΙΣΘ

Μετά το πέρας της εκδήλωσης #εμβολιαΖΩ_ΜΕ_ΜΑΣΚΑ, ένας μικρός αριθμός μελών του ΙΣΘ με τα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας θα κάνουν γρήγορο βάδην από τα γραφεία του συλλόγου μέχρι τις "Ομπρέλες" της Νέας Παραλίας.

Κατά τον τερματισμό, πνευμονολόγοι με οξύμετρα θα μετρήσουν στους συμμετέχοντες τα επίπεδα κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, ύστερα από έντονη δραστηριότητα με χρήση μάσκας.

πγηή: thessnews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια