Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη το μαθητικό συλλαλητήριο

Του Μιχαήλ Λιάπη

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μαθητές που νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στο άγαλμα Βενιζέλου, έπειτα από κάλεσμα του συντονιστικού μαθητών. 

Περίπου 1000 άτομα κινήθηκαν επί της Εγνατίας, κατέβηκαν από την οδό Αγίας Σοφίας στην οδό Τσιμισκή και αναμένεται να κατευθυνθούν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Την κινητοποίηση στηρίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και ΕΛΜΕ.

Οι μαθητές ζητούν:

 • Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή και συνεχιζόμενα διαλείμματα
 • Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα
 • Άμεσες προσλήψεις καθηγητών
 • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
 • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές
 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
 • Όχι κάμερες στα σχολεία 

Αναλυτικά η ανακοίνωση-κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση αναφέρει:

«H Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης που έχει διαμορφωθεί μετά και τις δεκάδες καταλήψεις και κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από το άνοιγμα των σχολείων καλεί όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και εργαζόμενους να στηρίξουν τους αγώνες των μαθητών, τις δεκάδες καταλήψεις, μαθητικές πορείες, κινητοποιήσεις και πολλές ακόμη δράσεις και πρωτοβουλίες που πήραν την τελευταία εβδομάδα οι μαθητές της πόλης μας! Πάνω από 50 σχολεία στη Θεσσαλονίκη έκλεισαν, δεκάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους, πολλά σχολεία συντονίστηκαν και ένωσαν τον αγώνα τους και φώναξαν δυνατά: «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή! Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή!».

Ξέρουμε ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος!

Εκατοντάδες μαθητές βγήκαμε στους δρόμους. Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας!
Όταν οι μαθητές είναι οργανωμένοι, ενωμένοι και συντονισμένοι ξέρουμε πολύ καλά ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Αυτό τους ενοχλεί! Για αυτό την τελευταία εβδομάδα δεχθήκαμε τα πυρά από Υπουργείο, κυβέρνηση, ΜΜΕ, διευθυντές ότι κάνουμε καταλήψεις «για να χάσουμε μάθημα», ότι οι μαθητές είναι «αρνητές της μάσκας», ότι οι καταλήψεις και οι πορείες των μαθητών είναι «υποκινούμενες»! Οι μαθητές αποδείξαμε με τη στάση μας πως οι λόγοι για τους οποίους κινητοποιούμαστε είναι σοβαροί. Κάναμε γνωστά παντού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας! Μας λένε, τώρα πως οι κινητοποιήσεις μας είναι υγειονομικές βόμβες..ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ! Εμείς αγωνιζόμαστε ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ, φορώντας τη μάσκα μας και κρατώντας αποστάσεις... Και αυτό είναι που μας βγάζει στο δρόμο!

Τα αιτήματά μας είναι δίκαια και δε μας σταματά τίποτα!

Πρέπει να γίνει υπόθεση όλων ένα ασφαλές σχολείο! Μπορούμε μαζί με τους γονείς μας, τους καθηγητές μας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους να διεκδικήσουμε τα σχολεία μας να είναι ανοιχτά και να μπορούμε να μορφωνόμαστε σε αυτά ολόπλευρα και χωρίς φόβο για την υγεία μας! Για αυτό και αγωνιζόμαστε! Είμαστε μαζί!

Απαιτούμε:

 • Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή και συνεχιζόμενα διαλείμματα
 • Όριο έως 15 μαθητές ανά τμήμα
 • Άμεσες προσλήψεις καθηγητών
 • Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
 • Ασφαλείς, συχνές και δωρεάν μεταφορές για όλους τους μαθητές
 • Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων
 • Όχι κάμερες στα σχολεία μας

Καλούμε:

 • Φοιτητικούς Συλλόγους, την Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, τις ΕΛΜΕ, Σωματεία και φορείς της πόλης να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα των μαθητών!

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ, 10.30 ΆΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ όλοι οι μαθητές μαζί με γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στους δρόμους»!

mathites-sygkentrwsi-thessaloniki12.jpg mathites-sygkentrwsi-thessaloniki11.jpg mathites-sygkentrwsi-thessaloniki3.jpg
mathites-sygkentrwsi-thessaloniki7.jpg
mathites-sygkentrwsi-thessaloniki7.jpg

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη γκαλερί που ακολουθεί

Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-5 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-6 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-7 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-8 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-9 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-10 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-11 Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ: Πορεία μαθητών στο κέντρο (ΦΩΤΟ), φωτογραφία-12

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια