"Κλείδωσε" ο ανασχηματισμός στο δήμο Θεσσαλονίκης- Θέμα ωρών η ανακοίνωσή του

"Κλείδωσε" ο ανασχηματισμός στο δήμο Θεσσαλονίκης- Θέμα ωρών η ανακοίνωσή του, φωτογραφία-1

Σήμερα, αναμένεται καλώς εχόντων των πραγμάτων και εκτός απροόπτου, να ανακοινωθούν επίσημα οι αλλαγές στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στο διοικητικό του σχήμα.

Με αφορμή την αυριανή συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα που ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, βάσει νόμου, ο κ. Ζέρβας όπως και όλοι οι δήμαρχοι της χώρας θα πρέπει να ανακοινώσουν εκ νέου τους ανθρώπους που καταλαμβάνουν τις θέσεις των αντιδημάρχων αλλά και τις αρμοδιότητές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο κ. Ζέρβας το περασμένο Σαββατοκύριακο ολοκλήρωσε τις σκέψεις του και κατέληξε στις «διορθωτικές κινήσεις» όπως άλλωστε έχει αναφέρει στο παρελθόν στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει. Τις τελικές του αποφάσεις, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τις ξέρουν ελάχιστοι συνεργάτες του.

Άλλωστε ο κ. Ζέρβας είχε προϊδεάσει πως θα υπάρξουν αλλαγές εδώ και πολλές εβδομάδες, κάτι που επιβεβαίωσε και στην «ΜτΚ» λέγοντας: «Δήμαρχος: Κωνσταντίνος Ζέρβας». Τονίζοντας συχνά πυκνά, πως ο μόνος σίγουρος στο σχήμα της διοίκησης είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζέρβας στέλνει μήνυμα στους συνεργάτες του ότι ελέγχονται και εάν δεν ικανοποιηθεί από την αποτελεσματικότητα κάποιου, θα τον αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο κ. Ζέρβας αποφάσισε να προχωρήσει σε μικρές αλλαγές συνεργατών. Αναμένεται να αντικατασταθεί ένα στέλεχος της διοίκησης και τη θέση του θα λάβει άλλο στέλεχος εκτός σημερινών αντιδημάρχων, ενώ στο υπάρχον σχήμα θα προστεθεί ακόμα ένας αντιδήμαρχος που μέχρι σήμερα κατέχει άλλο πόστο. Αλλαγές και ανακατανομές θα υπάρξουν σε συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια αντιδημάρχων.

Όπως αναφέρουν στο makthes.gr άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις οι συγκεκριμένες αλλαγές (γνωρίζουμε πρόσωπα, ωστόσο αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης) είναι απόφαση κατόπιν συζητήσεων και προσωπικών επαφών του κ. Ζέρβα με τους αντιδημάρχους του, το προηγούμενο διάστημα.

Σήμερα από νωρίς το πρωί στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης υπήρχε σχετική κινητικότητα, καθώς όπως μας έλεγε χαρακτηριστικά υπάλληλος «εμφανίστηκαν αντιδήμαρχοι που τις Δευτέρες… είναι σε άλλα γραφεία».

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους είπε: «Προσωπικά ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Είμαι ένας άνθρωπος που δεν ικανοποιείται εύκολα, πρωτίστως από τον εαυτό του. Έγιναν πολλά πράγματα στην πόλη, δρομολογήθηκαν ακόμη περισσότερα, όμως υπάρχουν αρκετά άλλα που πρέπει να γίνουν». “Η Θεσσαλονίκη άρχισε να μπαίνει σιγά σιγά στον χάρτη. Έχουμε μεγάλη εξέλιξη στο κομμάτι της καινοτομίας με τη Pfizer, τη CISCO, με τις εταιρίες νέας τεχνολογίας και καινοτομίας που δηλώνουν παρούσες στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα του ΟΑΣΘ είναι κάτι που δρομολογείται. Τα πρώτα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος έρχονται στην πόλη. Το Μετρό είναι ένα πρόβλημα που, δυστυχώς, το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια. Στην καθημερινότητα ρίχνουμε το βάρος σε ασφαλτοστρώσεις, σε υποδομές, στο πράσινο, στην καθαριότητα, που είναι σαφώς καλύτερη η εικόνα από τη στιγμή που την παραλάβαμε, όμως συνεχίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υποσχέθηκε, δε, ο κ.Ζέρβας πως η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλονίκης «θα είναι διαρκής» και πως η διοίκησή του «οφείλει να δουλεύει συνεχώς», τονίζοντας πως για τον λόγο αυτό εκλέχθηκε από τους πολίτες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια