Τουρκικά αλιευτικά στη νησίδα Ανθρωποφάγος στους Φούρνους - Δείτε βίντεο

Τουρκικά αλιευτικά στη νησίδα Ανθρωποφάγος στους Φούρνους - Δείτε βίντεο

«Αυτοί δεν θα αφήσουν τίποτα, θα σηκώσουν και τις πέτρες από το βυθό της θάλασσας» λέει καπετάνιος ελληνικού αλιευτικού στο protothema.gr σχολιάζοντας το θράσος με το οποίο κινούνται Τούρκοιψαράδες εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τι συνέβαινε πριν λίγη ώρα, περίπου στη μία το μεσημέρι της Παρασκευής, στη νησίδα Μεγάλος Ανθρωποφάγος, στο νησιωτικό συγκρότημα των Φούρνων. Σχεδόν 500 από τις ακτές του Μεγάλου Ανθρωποφάγου, νησίδα που ανήκει σε συστάδα της περιοχής των Φούρνων, τέσσερα μεγάλα τουρκικά αλιευτικά ψαρεύουν ευρισκομένα εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ελληνες ψαράδες που κατέγραψαν την παράνομη δραστηριότητα των τουρκικών αλιευτικών επισημαίνουν στο protothema.gr ότι αυτή είναι η μέθοδος που ακολουθούν οι Τούρκοι: Κινούνται σε ομάδες των τριών-τεσσάρων αλιευτικών -που το καθένα έχει μήκος περίπου 20 μέτρα ενώ τα ελληνικά είναι το πολύ δεκάμετρα- και σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Πηγή: protothema.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια