Θεσσαλονίκη: Στο Βυζαντινό Μουσείο ο πρέσβης των ΗΠΑ και η νέα πρόξενος

Θεσσαλονίκη: Στο Βυζαντινό Μουσείο ο πρέσβης των ΗΠΑ και η νέα πρόξενος

Το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν, σήμερα το πρωί, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και η νέα γενική πρόξενος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ελίζαμπεθ Λι.
"Τα εκπληκτικά βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να αποτελούν μια συναρπαστική υπόμνηση της πλούσιας ιστορίας της πόλης, ρίχνοντας φως στον πρώιμο χριστιανικό και βυζαντινό πολιτισμό", τονίζει ο Αμερικανός πρέσβης σε tweet του για την επίσκεψη.
Τον Αμερικανό πρέσβη και τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ ξενάγησε στο Μουσείο η διευθύντριά του, Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.

Νωρίτερα, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή την οποία ο κ. Πάιατ χαρακτήρισε ένα από τα "αληθινά κοσμήματα της αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς".

"Είναι πάντοτε μεγάλη μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ένα από τα αληθινά "κοσμήματα" της Αμερικανικής εκπαιδευτικής κληρονομιάς, εδώ στην Ελλάδα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σας συστήνω τη νέα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κ. Λιζ Λι, η οποία κατάγεται από την Καλιφόρνια -όπως και εγώ- και αντιλαμβάνεται τη σημασία του περιβάλλοντος αλλά και το πόσο σημαντικό είναι το έργο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής», δήλωσε χακρατηριστικά ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Πρόσθεσε, δε, ότι ειδοποιός διαφορά της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής είναι η διατήρηση του πολύ ισχυρού δεσμού της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους δωρητές που υπάρχουν στις ΗΠΑ και την ενίσχυση από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των Η.Π.Α. (USAID, τμήμα για τα αμερικανικά σχολεία και νοσοκομεία στο εξωτερικό). «Είναι, λοιπόν, υπέροχο να βρίσκομαι εδώ, ακόμα και σε αυτή την περίεργη χρονικά στιγμή και υπόσχομαι ότι τόσο η Πρεσβεία όσο και το Προξενείο θα συνεχίσουν τη ισχυρή συνεργασία με όλους εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», υπογράμμισε ο κ. Πάιατ.

Ο Αμερικανός πρέσβης μαζί με τη νέα γενική πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Σχολής Δρ. Πάνο Κανέλλη, με τον οποίον συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ενημερώθηκαν για την ιστορία, τη δομή, τον ρόλο, τις δομές εκπαίδευσης και τα προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν για αρκετή ώρα στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής από τον κ. Κανέλλη και στελέχη του ιδρύματος.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια