Εννιά λόγοι να συνεχίσεις να πίνεις καφέ

Εννιά λόγοι να συνεχίσεις να πίνεις καφέ

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο. Χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, φαίνεται επίσης να είναι αρκετά υγιές.

Μελέτες δείχνουν ότι όσοι πίνουν καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο πολλών σοβαρών ασθενειών.

Ειδικότερα, ο καφές σας προσφέρει οφέλη πέρα ​​από μια ενεργειακή ώθηση. Εδώ είναι οι κορυφαίοι τρόποι που ο καφές μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία σας:

Τα οφέλη του καφέ για την υγεία μας

1. Θα μπορούσες να ζήσεις περισσότερο.

Πρόσφατες μελέτες διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από ορισμένες από τις κύριες αιτίες θανάτου στις γυναίκες: στεφανιαία νόσο , εγκεφαλικό επεισόδιο , διαβήτη και νεφρική νόσο .

2. Το σώμα σας μπορεί να επεξεργαστεί καλύτερα τη γλυκόζη (ή τη ζάχαρη).

Αυτή είναι η θεωρία πίσω από μελέτες που διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που πίνουν περισσότερο καφέ είναι λιγότερο πιθανό να πάσχουν από διαβήτη τύπου 2.

3. Είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξετε καρδιακή ανεπάρκεια.

Η κατανάλωση ενός έως δύο φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή καρδιακής ανεπάρκειας , όταν μια εξασθενημένη καρδιά δυσκολεύεται να αντλήσει αρκετό αίμα στο σώμα.

4. Είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξετε τη νόσο του Πάρκινσον.

Η καφεΐνη δεν συνδέεται μόνο με χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης νόσου του Πάρκινσον , αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει εκείνους με την πάθηση να ελέγξουν καλύτερα τις κινήσεις τους.

5. Το συκώτι σας θα σας ευχαριστήσει.

Τόσο ο κανονικός καφές όσο και ο ντικαφεινέ  φαίνεται να έχουν προστατευτική επίδραση στο ήπαρ σας. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι πίνουν καφέ είναι πιο πιθανό να έχουν επίπεδα ηπατικών ενζύμων σε ένα υγιές εύρος από τους ανθρώπους που δεν πίνουν καφέ.

6. Το DNA σας θα είναι δυνατότερο.

Ο μαύρος καβουρδισμένος καφές μειώνει τη θραύση των κλώνων του DNA, οι οποίοι εμφανίζονται φυσικά αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο ή όγκους εάν δεν επιδιορθωθούν από τα κύτταρα σας.

7.Οι πιθανότητες να πάρετε καρκίνο του παχέος εντέρου θα μειωθούν.

Μία στις 23 γυναίκες αναπτύσσει καρκίνο του παχέος εντέρου. Όμως, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι πίνουν καφέ είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του παχέος εντέρου .

8. Μπορεί να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των Αμερικανών που ζουν με τη νόσο του Αλτσχάιμερ είναι γυναίκες. Αλλά η καφεΐνη σε δύο φλιτζάνια καφέ μπορεί να παρέχει σημαντική προστασία από την ανάπτυξη της πάθησης. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες ηλικίας 65 ετών και άνω που έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα ήταν λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν άνοια γενικά.

9 Δεν είναι πιθανό να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Για τις γυναίκες, η κατανάλωση τουλάχιστον ενός φλιτζανιού καφέ την ημέρα σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, που είναι η τέταρτη κύρια αιτία θανάτων γυναικών

Πηγή: news4health.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια