Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση σήμερα στο ΥΜΑΘ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση σήμερα στο ΥΜΑΘ για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11 το πρωί

Κάλεσμα για κινητοποίηση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σήμερα στις 11 το πρωί έξω από το ΥΜΑΘ έχουν απευθύνει εκπαιδευτικοί και γονείς.

Κάλεσμα σε ενώσεις και Συλλόγους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση είχε απευθύνει με σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας "για να διεκδικήσουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων", όπως ανέφερε. 

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει απαιτήσει συγκεκριμένα μέτρα από την κυβέρνηση για την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθημάτων στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και συγκεκριμένα: 

 Απαιτούμε άνοιγμα όλων των σχολείων που καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και αύξηση του αριθμού των αιθουσών.

 Να δοθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών άμεσα και όχι σε δόσεις. Οι ελλείψεις είναι γνωστές και θεωρούμε κοροϊδία την τμηματική ένταξη των εκπαιδευτικών. Η περσινή χρονιά ήταν πολύ χαρακτηριστική για τις καθυστερήσεις πρόσληψης εκπαιδευτικών που είχε σαν αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ακόμα και της Γ Λυκείου να μην ολοκληρώσουν ούτε τη μειωμένη ύλη που καθορίστηκε λόγω πανδημίας.

 Απαιτούμε να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας (καθαριστικά- απολυμαντικά  κ.α.).

 Να δοθούν οι απαραίτητες πιστώσεις για το βοηθητικό προσωπικό στην εκπαίδευση, όπως καθαριότητα.

 Να υπάρχουν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του κράτους

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια