Κορονοϊός: Δε θα έρθει το εμβόλιο στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες!

Κορονοϊός: Δε θα έρθει το εμβόλιο στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες!

Συγκρατημένος εμφανίστηκε ως προς το πότε θα είναι διαθέσιμο το εμβόλιο του κορονοϊού ο αναπληρωτής επικεφαλής επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ανεξάρτητο όργανο της Κομισιόν.

Οπως είπε σε συνέντευξη στο «MEGA Σαββατοκύριακο» o Πιοτρ Κραμαρζ, αναπληρωτής επικεφαλής επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, δεν μπορούμε να αναμένουμε ένα εμβόλιο άμεσα τους επόμενους μήνες.

«Το πολύ θετικό είναι ότι υπάρχουν εξελίξεις αναφορικά με το εμβόλιο, ωστόσο δεν έχουμε δει ακόμη τα τελικά αποτελέσματα και συνεπώς δεν μπορούμε να αναμένουμε ένα εμβόλιο τους επόμενους μήνες.

Γίνονται, όμως, πολλές προσπάθειες.

Εργαζόμαστε με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου για να ετοιμάσουμε ένα σύστημα επιτήρησης όταν βγουν τα εμβόλια για να δούμε πόσο αποτελεσματικά είναι στην πραγματική ζωή, καθώς και πόσο ασφαλή είναι», είπε χαρακτηριστικά

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει σύστημα παρακολούθησης των εμβολίων κατά του κορονοϊού όταν αυτά διατεθούν στην αγορά προκειμένου να ελέγχει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους.

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια