Πικ Νικ Urban Festival: Μια Τετραήμερη Εκδρομή στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Πικ Νικ Urban Festival: Μια Τετραήμερη Εκδρομή στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης

Το Πικ Νικ Urban Festival πιστό στο ραντεβού του, θα κάνει το καλοκαίρι μας «να κρατήσει λίγο ακόμα», αφού επιστρέφει για τέσσερις μέρες από Πέμπτη 27έως και Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 και πραγματοποιείται για 9η χρονιά στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς στη Θεσσαλονίκη.

Για τέσσερα βράδια, το εμβληματικό αρχαιολογικό μνημείο της πόλης θα γίνει ο προορισμός όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Ο χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς θα γεμίσει με καλαθάκια, καρό τραπεζομάντηλα, σπιτικά πεντανόστιμα σνακ που θα συνοδεύουν τις βραβευμένες ταινίες που θα προβληθούν: η «Ευτυχία», ο «Απόστρατος», η «Fofo- Would you still love me?», η «Winona» και τα «Φτηνά Τσιγάρα»  σε έναν αλλιώτικο θερινό κινηματογράφο.

Ο καλοκαιρινός ουρανός της Θεσσαλονίκης θα γεμίσει εικόνες, ήχους, χρώματα και αρώματα και … «δρόμους άδειους για τους ερωτευμένους»

Πιστό στο καλοκαιρινό ετήσιο ραντεβού του το μεγαλύτερο πικ νικ της πόλης θα καλοσωρίσει όσους θέλουν να βιώσουν αξέχαστες στιγμές στη διάρκειά του, με ατμοσφαιρική μουσική και χορό από συγκροτήματα και μουσικά σχήματα της πόλης.

Η καρδιά του Πικ Νικ άλλωστε, αναζητά νέα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης. Παραμένοντας πιστό σε αυτό τον σκοπό του, θα παρουσιάσει και φέτος μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα γκρουπ και φυσικά θα προβάλλονται ταινίες, στον πιο Urban θερινό κινηματογράφο της πόλης.

Thessaloniki ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival

Αυτή η τετραήμερη εκδρομή στο κέντρο της πόλης, είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτούμε το φθινόπωρο και να επαναπροσδιορίσουμε τους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης και τη θέση τους στην καθημερινότητά μας.

Ο καιρός άλλωστε, είναι σαν καλοκαιρινός και τα βράδια του τριημέρου, θα είναι δροσερά γεμάτα μουσική, κινηματογράφο και πολλά χαμόγελα.

Το καλύτερο event λοιπόν, έμεινε για το τέλος του μήνα και σας περιμένει όλους εκεί για να το γιορτάσουμε και να το απολαύσουμε.

Συναυλίες κάτω από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι, ταινίες επιλεγμένες για το πιο πρωτότυπο θερινό σινεμά της πόλης αλλά και ταινίες μικρού μήκους από σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ίσως η πιο όμορφη ανάμνηση του καλοκαιριού για όλους ειδικά φέτος που θα γίνει στο τέλος του Αυγούστου όσο κρατάει ακόμη η καλοκαιρινή μας διάθεση.

Η πιο γλυκιά εκδρομή στο κέντρο της πόλης με καλαθάκια γεμάτα σνακ, καρεκλάκια και καρό τραπεζομάντηλα, που  θα δώσουν και φέτος το παρόν δυναμικά, κάνοντας αυτό το τετραήμερο αξέχαστο και πολύ νόστιμο.

Παράλληλα ο σημαντικός ιστορικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς θα πάρει μια εντελώς διαφορετική πνοή ζωής, αναστρέφοντας για λίγο τον επιβλητικό χαρακτήρα του, αφού θα γεμίσει χαμόγελα, μουσικές, λόγια και την χαλαρή διάθεση όλων των επισκεπτών του.

Το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, και υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να αναδεικνύει τον ιστορικό χαρακτήρα του μνημείου, ενώ ταυτόχρονα το μετατρέπει σε πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους, ντόπιους αλλά και επισκέπτες.

Λίγο πριν την αμετάκλητη επιστροφή μας στην καθημερινότητα της πόλης, ας δώσουμε όλοι μαζί το τελευταίο αυγουστιάτικο ραντεβού μας, στο χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, για να ζήσουμε ένα αξέχαστο τετραήμερο!

Ασφαλές Πικ Νικ Urban Festival:

Δεδομένης της συνθήκης της πανδημίας του Covid -19 που διανύουμε, για πρώτη χρονιά το πιο αγαπημένο μας πικ νικ στην πόλη αποκτά ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρώς προσωπικό και δεν μεταβιβάζεται.

Στην πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς υπάρχουν πλέον αριθμημένα σημεία θέσεων και το επιλεγμένο σημείο είναι οριστικό και αφορά αποκλειστικά καθημένους. Η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, τη διάρκεια και την έξοδο από το φεστιβάλ είναι υποχρεωτική, ένεκα νόμου!
Για προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr πολύ σύντομα!

Ενεργά ασφαλείς!
Φανατικά πικ νικερς!

Λόγω του κανονισμού λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς δεν επιτρέπεται η είσοδος σε αυτόν με κατοικίδια ζώα. Επίσης, απαγορεύεται η είσοδος ποδηλάτων.

Αναλυτικό Πρόγραμμα του Πικ Νικ Urban Festival 2020

Πε 27/08
18:30
Συναυλία Φ. Ζαχόπουλος & Δ. Τάσαινας
Πε 27/08
19:30
Συναυλία Ιουλίας Καραπατάκη & Φώτη Σιώτα
Πε 27/08
21:15
Προβολή ταινίας «Ευτυχία»
Πα 28/08
18:30
Συναυλία Trasnparent Μan
Πα 28/08
19:30
Συναυλία Usurum
Πα 28/08
21:00
Συναυλία Ερμής
Πα 28/08
21:00
Προβολή ταινίας μικρού μήκους «Fofo- Would you still love me?»
Πα 28/08
21:30
Προβολή ταινίας «Απόστρατος»
Σα 29/08
18:00
Συναυλία Me Nash
Σα 29/08
18:30
Συναυλία Ελπίδα Παπακοσμά
Σα 29/08
19:30
Συναυλία The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη
Σα 29/08
21:15
Προβολή ταινίας «Winona»
Κυ 30/08
19:30
Συναυλία Χειμερινοί Κολυμβητές
Κυ 30/08
21:15
Προβολή ταινίας «Φτηνά Τσιγάρα»

πηγή: thessalonikiguide.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια