Λουόμενοι στη Χαλκιδική: «Κολυμπάμε με μπούρκες κ. Χαρδαλιά» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Λουόμενοι στη Χαλκιδική: «Κολυμπάμε με μπούρκες κ. Χαρδαλιά»

Σε ισχύ τέθηκαν σήμερα τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού, με στόχο να μην περιοριστεί περισσότερο η διασπορά του, σε Μύκονο και Χαλκιδική.

Στη Χαλκιδική, ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να κάνουν ηλιοθεραπεία τηρώντας τα μέτρα, καθώς, σύμφωνα με αυτά, όποιος δε φορά μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους, θα υποχρεώνεται στο ανάλογο πρόστιμο.

Υπήρξαν ωστόσο και αντιδράσεις, με πολίτες να αναφέρουν μεταξύ σοβαρού κι αστείου στην κάμερα του Thes.gr ότι: «Κολυμπάμε με μπούρκες!», απευθυνόμενοι στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος εξήγγειλε τα σχετικά μέτρα.

Στα νέα μέτρα προσαρμόστηκαν και τα… άδεια, σήμερα, Beach bars στη Χαλκιδική, ρυθμίζοντας σχετικά τις αποστάσεις ανάμεσα στις ξαπλώστρες, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Σημειώνουμε ότι σήμερα, δεν εντοπίζονται τουρίστες από τα Βαλκάνια στην περιοχή.

Θυμίζουμε ότι τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ στη Χαλκιδική, αλλά και στη Μύκονο, είναι τα εξής:

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι είναι ήδη σε ισχύ η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12:00 τα μεσάνυχτα έως τις 07:00 της επομένης ημέρας.

Δείτε τη νέα τάξη των πραγμάτων στις παραλίες που βρίσκονται στη Χαλκιδική, μέσα από το φακό του Thes.gr:

Λουόμενοι στη Χαλκιδική: «Κολυμπάμε με μπούρκες κ. Χαρδαλιά» (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1


Χαλκιδική
Χαλκιδική


Χαλκιδική
Χαλκιδική
Χαλκιδική
Χαλκιδική

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια