Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει νέα μέτρα για επιχειρήσεις

Μητσοτάκης: Στη Θεσσαλονίκη ανακοινώνει νέα μέτρα για επιχειρήσεις

Το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου στο «Thessaloniki HELEXPO Forum»

Με δεδομένο ότι λόγω του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της Κυβέρνησης και τα μέτρα που θα συνοδεύουν την υλοποίησή του, στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού «Thessaloniki HELEXPO Forum» το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο σημερινό briefing, στον προγραμματισμό της Κυβέρνησης εντάσσονται διευρύνσεις και επεκτάσεις ήδη υφιστάμενων μέτρων, καθώς και πρόσθετα μέτρα για την στήριξη των δοκιμαζόμενων από τον κορωνοϊό κλάδων.

"Η Κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ πλαίσιο μέτρων συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ για την στήριξη των επιχειρήσεων, των εργαζόμενων και των ανέργων που πλήττονται από την υγειονομική κρίση. Παράλληλα, η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει μια τεράστια οικονομική δύναμη πυρός ύψους 72 δισ. ευρώ από την Ε.Ε..

Η Κυβέρνηση, δεν θα σπαταλήσει, αλλά θα επενδύσει τους πόρους αυτούς για να μεταμορφώσει την Ελλάδα. Για αυτό προετοιμάζει το ολοκληρωμένο Σχέδιό της ώστε να το καταθέσει μέχρι 15 Οκτωβρίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή" πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Μειώσεις φόρων στο πακέτο Μητσοτάκη 

Το κυβερνητικό επιτελείο όπως αναφέρει το capital.gr έχει ξεκινήσει την εκπόνηση σεναρίων για το περιεχόμενο των εξαγγελιών του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αν και η ίδια η έκθεση έχει αποφασιστεί για λόγους κορονοϊού να μην πραγματοποιηθεί φέτος, η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί κανονικά και αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κυβερνητικό επιτελείο προκειμένου να επικοινωνήσει τις νέες προτεραιότητες στο πεδίο της οικονομίας και όχι μόνο.

Το κλίμα στην οικονομία δεν είναι απλώς αρνητικό. Είναι, όπως λένε αρμόδιες πηγές, πολύ κακό. Η οικονομική δραστηριότητα έχει επιβραδυνθεί, η ανεργία βρίσκεται σε έντονα ανοδική τροχιά και η απασχόληση έχει μπει "στο γύψο" με μέτρα όπως είναι η μαζική αναστολή συμβάσεων εργασίας. Οι τζίροι των επιχειρήσεων βρίσκονται σε έντονα καθοδική πορεία και η κερδοφορία είναι πλέον ένα μέγεθος άγνωστο.

Προκειμένου να δώσει πραγματικό οξυγόνο στην οικονομία αλλά και να βελτιώσει την ψυχολογία καταναλωτών, εργαζομένων και επιχειρήσεων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει νέο πακέτο μέτρων. Βασικό συστατικό των μέτρων αυτών είναι η μείωση της φορολογίας.

Στο εύλογο ερώτημα για το που θα βρεθούν τα χρήματα για τη χρηματοδότηση των μειώσεων φόρων, κυβερνητικά στελέχη απαντούν ότι πολύτιμη θα είναι η συνεισφορά του πακέτου ευρωπαϊκών κονδυλίων των 32 δισεκατομμυρίων που θα ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, να εισρέουν από το 2021 στην ελληνική οικονομία.

Με τα κεφάλαια αυτά, όπως υποστηρίζεται, η οικονομία θα ανακάμψει ταχύτατα το 2021 από την ύφεση και θα δημιουργηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος που θα χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις μείωσης της φορολογίας.

Το βασικό σενάριο για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας:

- τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την σταδιακή κατάργησή της έως το τέλος του 2023

- τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες

Τα νέα μέτρα μείωσης της φορολογίας αναμένεται να περιληφθούν στο κείμενο του προϋπολογισμού για το 2021 που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια