Παιδικοί σταθμοί: Πως θα ανοίξουν - Ποιοι θα κάνουν τεστ- Πόσοι θα μείνουν εκτός

Παιδικοί σταθμοί: Πως θα ανοίξουν - Ποιοι θα κάνουν τεστ- Πόσοι θα μείνουν εκτός

Την ετοιμότητα των δήμων για το άνοιγμα των παιδικών σταθμών, από την 1η Σεπτεμβρίου, εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως είπε από τις 25 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των παιδικών σταθμών και τις δύο τελευταίες ημέρες πριν το άνοιγμα, θα γίνει απολύμανση των χώρων. Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα υποβληθούν σε τεστ για τον covid-19, υπογραμμίζοντας ότι σε αντίθεση με τα νηπιαγωγεία, όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έχουν βιβλιάρια υγείας. 

Σε ότι αφορά το δήμο Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Οργανισμού Βρεφονηπιακής Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του Δήμου, Κωνσταντίνος Ιακώβου, ετοιμάζεται αίτημα προς τον ΕΟΔΥ με το οποίο θα ζητούν όλοι οι εργαζόμενοι και διοικητικοί υπάλληλοι να υποβληθούν σε τεστ έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα του προσωπικού πριν την υποδοχή των παιδιών.

Για τα παιδιά είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει υποχρέωση υποβολής σε τεστ, παρά μόνο με συγκατάθεση γονέα και έτσι θα ανοίξουν με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που λειτούργησαν το προηγούμενο διάστημα.

Όπως εξήγησε οι γονείς ενημερώνονται πως αν το παιδί τους εμφανίσει πυρετό δεν θα πρέπει να πάει στο σταθμό ενώ όταν επιστρέψει θα θερμομετρείται κατά την υποδοχή, παρουσία γονέα και η θερμοκρασία του θα καταγράφεται σε βιβλίο που θα κρατά ο παιδικός σταθμός με τον κωδικό του παιδιού. Η θερμομέτρηση θα επαναλαμβάνεται και θα καταγράφεται έπειτα από 4 ώρες και το ίδιο θα γίνεται και κατά την αποχώρηση.

Χιλιάδες παιδιά εκτός δημοτικών σταθμών

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη υποβλήθηκαν 230.000 αιτήσεις από τις οποίες 50.000 και πλέον παιδία θα μείνει εκτός δομών καθώς τα χρήματα που είναι διαθέσιμα βάσει του προγράμματος καλύπτουν περίπου 180.000 παιδιά. Όπως σημείωσε αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε μία πίεση προς την κυβέρνηση προκειμένου να αυξηθεί το κονδύλιο.

Πηγή: rthess.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια