Εκδρομή και βουτιές στη Χαλκιδική για παιδιά από το δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Εκδρομή και βουτιές στη Χαλκιδική για παιδιά από το δήμο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Καλοκαιρινή εκδρομή για παιδιά στη Χαλκιδική έγινε από το δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας «Παιδικής Προστασίας (ΑΡΣΙΣ)» του Προγράμματος REACT και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή του ο δήμος Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της ομάδας «Παιδικής Προστασίας (ΑΡΣΙΣ)» του Προγράμματος REACT και σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, καλοκαιρινή εκδρομή στην Χαλκιδική.

Η εκδρομή είχε ψυχαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς είχε στόχο την γνωριμία, την αλληλεπίδραση και την επαφή των παιδιών με το παιχνίδι, τη θάλασσα, και την εμπειρία της εκδρομής.  Ταυτόχρονα, δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες  να αποφορτιστούν συναισθηματικά και να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας τόσο μεταξύ τους όσο και με την ομάδα.

Σε αυτή τη δράση, επιλέχθηκε η συνοδεία των παιδιών από τους κηδεμόνες τους, με στόχο την βέλτιστη προστασία τους αλλά και το κοινό βίωμα μιας οικογενειακής εκδρομής.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Πρόγραμμα REACT, έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη των προσφύγων  για ομαλή ένταξη στην κοινωνία της πόλης μας, συνεχίζουν να οργανώνουν δράσεις ένταξης, ενσωμάτωσης και συμπερίληψής τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα:

react_ekdromi_xalkidiki.jpg
react_ekdromi_xalkidiki.jpg

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια