Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 κιλά ψάρια κατασχέθηκαν στη Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 100 κιλά ψάρια κατασχέθηκαν στη Μηχανιώνα

Μετά από έλεγχο που έγινε στην Ιχθυόσκαλα από στελέχη του Λιμενικού

Περισσότερα από 100 κιλά ψάρια κατασχέθηκαν από στελέχη του Λιμενικού έπειτα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 16 Αυγούστου, στην Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει:

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης εντός δημόσιου ψυκτικού θαλάμου ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (06) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους εξήντα οκτώ κιλών (68kg) με ιχθύες του είδους “BAGELLUS BOGARAVEO” (ΚΕΦΑΛΑΣ), διαστάσεων 15-20 εκ. κάτω του ελάχιστου επιτρεπόμενου μεγέθους των 33 εκατοστών και χωρίς να τηρούνται οι ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης ΦΔΧ ψυγείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (08) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους τριάντα τεσσάρων κιλών και πεντακοσίων γραμμαρίων (34,5kg) με αλιεύματα των ειδών:

α) “LITHOGNATHUS MORMYRUS” (ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ) 20kg εκ των οποίων 4,5kg μικρού μεγέθους, διαστάσεων 13-17 εκατοστών

β) “SPARUS AURATA” (ΤΣΙΠΟΥΡΑ) 1,5kg μικρού μεγέθους διαστάσεων 10-15 εκατοστών και

γ) “DIPLODUS ANNULARIS” (ΣΠΑΡΟΣ) 13kg, για το σύνολο των οποίων δεν τηρούνταν οι ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων.

Τα ανωτέρω αλιεύματα φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.

Δείτε τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Λιμενικό:

katasxesi_psaria_mixaniona_1.jpgkatasxesi_psaria_mixaniona_2.jpgkatasxesi_psaria_mixaniona_3.jpg

 πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια