Καιρός: Έρχεται εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες

Καιρός: Έρχεται εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες και καταιγίδες

Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός την εβδομάδα που ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης. Από τη μια αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες ανάλογες με την εποχή και από την άλλη τοπικές καταιγίδεςιδιαίτερα στα μέσα της εβδομάδας.

Μέχρι και την Τρίτη κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βοριάδες και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες κυρίως προς τη νότια Ελλάδα. Την Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρξει μια σύντομη διαταραχή, καθώς οι βοριάδες θα υποχωρήσουν λίγο ενώ θα έχουμε καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ από την Παρασκευή και για όλο το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά και τα μελτέμια θα επιστρέψουν στη χώρα μας.

Αναλυτικά, τη Δευτέρα (17/8) θα επικρατήσει με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Στο Αιγαίο οι βοριάδες παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι.  

Στην Αθήνα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με λίγες συννεφιές στα ανατολικά και τα βόρεια ενώ οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ενώ οι θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι θα φτάσουν μέχρι τους 29 - 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια