Φοβερές εικόνες: Η παραλία Θεσσαλονίκης γέμισε με… μέδουσες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Φοβερές εικόνες: Η παραλία Θεσσαλονίκης γέμισε με… μέδουσες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με αμέτρητες μέδουσες γέμισε η παραλία Θεσσαλονίκης!

Αυτήν την ώρα, μάλιστα, στα νερά του Θερμαϊκού έχει φτιαχτεί ολόκληρο… στρώμα από τις μέδουσες που βρίσκονται στο σημείο.

Ειναι, μάλιστα, τόσες πολλές, που με την πυκνότητα που δημιουργούν, δε γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ματιά στα νερά της Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο και εικόνα από το σημείο μέσα από το Thes.gr:

Φοβερές εικόνες: Η παραλία Θεσσαλονίκης γέμισε με… μέδουσες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-1
Φοβερές εικόνες: Η παραλία Θεσσαλονίκης γέμισε με… μέδουσες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-2
Φοβερές εικόνες: Η παραλία Θεσσαλονίκης γέμισε με… μέδουσες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-3
Φοβερές εικόνες: Η παραλία Θεσσαλονίκης γέμισε με… μέδουσες! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ), φωτογραφία-4

Τι είναι οι μέδουσες

Οι Μέδουσες, που ανήκουν στους ζελατινοειδείς οργανισμούς, αποτελούν μια μεγάλη ομάδα του ζωοπλαγκτού που κατοικούν σε όλες τις θάλασσες και όλα τα βάθη του παγκόσμιου ωκεανού.

Στις ελληνικές θάλασσες εμφανίζονται μεγάλοι πληθυσμοί με μια περιοδικότητα 10- 12 ετών, παρόμοια με αυτήν που έχει παρατηρηθεί και σε άλλες μεσογειακές χώρες.

Στις δικές μας θάλασσες παραμένουν για δύο έως τρία χρόνια αλλά η περίοδος παραμονής αλλάζει ανάλογα με το μέρος.

Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε θάλασσα της Μεσογείου χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, οι οποίες επηρεάζουν και τη συμπεριφορά τους.

Τι τις έλκει στα ρηχά νερά και πώς αντιμετωπίζουμε τα τσιμπήματά τους

Οι εμφανίσεις των μεδουσών τοπικά εξαρτώνται από συνδυασμό της ανεμογενούς κυκλοφορίας στη θάλασσα: Υπάρχουν δηλαδή στα ανοικτά και με τη βοήθεια ρευμάτων που παράγονται από τον άνεμο συγκεντρώνονται σε παραλίες.

Από τα παραπάνω είδη αυτά μόνο η Pelagia nochiluca είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο και αντιμετωπίζεται με τους γνωστούς τρόπους (δεν τρίβουμε το σημείο επαφής ξεπλένουμε με γλυκό νερό και χρησιμοποιούμε αμμωνία, φενιστίλ κλπ. – ενώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για τα αλλεργικά  άτομα).

Πηγή: thes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια