Η «χρυσαφένια» παραλία με τους μικρούς κολπίσκους στη Χαλκιδική! (VIDEO)

Η «χρυσαφένια» παραλία με τους μικρούς κολπίσκους στη Χαλκιδική! (VIDEO)

Σε ένα καλοκαίρι που όλα τα ζήσαμε διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές, δεν θα μπορούσε να μην είναι διαφορετική και η Χαλκιδική. Οι λίγοι τουρίστες που επισκέφθηκαν φέτος τόσο τη Χαλκιδική όσο και την υπόλοιπη χώρα έδωσαν τη δυνατότητα στους Έλληνες που εξόρμησαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες με λιγότερο κόσμο (και αποστάσεις) και να γνωρίσουν μέρη και "κρυμμένους θησαυρούς" που δεν είχε τύχει να επισκεφθούν.

Ένας τέτοιος προορισμός στη Χαλκιδική είναι και η Σάρτη με την χρυσαφένια παραλία της, τους μικρούς κολπίσκους και τα καταγάλανα νερά!

Η Σάρτη ανήκει στον Δήμο Σιθωνίας, Π.Ε. Χαλκιδικής, απέχει 135 χλμ από την Θεσσαλονίκη, και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χερσονήσου Σιθωνίας  απέναντι από το Άγιο Όρος. Είναι ένα  γραφικό χωριό,  ένας “μυστικός  παραδεισένιος τόπος”, ονομασία που οφείλεται στα καθάρια γαλαζοπράσινα θαλασσινά νερά της.

Για την πεντακάθαρη θάλασσά της απονέμεται η Γαλάζια Σημαία κάθε χρόνο. Η Σάρτη είναι ένα τουριστικό θέρετρο, προορισμός διακοπών Ελληνών και ξένων τουριστών,  που συνδυάζει την ομορφιά του βουνού και της θάλασσας, τις λευκές αμμώδεις παραλίες και τους απομονωμένους όρμους που μαγεύουν τον επισκέπτη, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις.

Η πεντακάθαρη παραλία με τα κρυστάλλινα καθαρά νερά την καθιστούν μία από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, ενώ είναι και μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σιθωνίας. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση πάνω από 3 χλμ. που προσφέρει στους επισκέπτες της, όλες τις δυνατές ανέσεις για μια ξεχωριστή και ευχάριστη διαμονή. Είναι οργανωμένη, προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών και ειδικά οικογενειών, δεδομένου ότι προσφέρει άφθονο χώρο για να παίζουν τα παιδιά.

Ωστόσο υπάρχουν και ήσυχες παραλίες για όσους προτιμούν την ηρεμία και την απομόνωση μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον. Η επιβλητική θέα του Αγίου Όρους με  την μοναδική σε χρώματα ανατολή, δημιουργούν μια μαγευτική εικόνα.

Δείτε το βίντεο του George Sal:

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια