Τσιόδρας από Θεσσαλονίκη: Από εργαζόμενο τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Τσιόδρας από Θεσσαλονίκη: Από εργαζόμενο τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας

Στη Θεσσαλονίκη και στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού, βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου καθώς και τον καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στην Α Παθολογική Κλινική του «ΑΧΕΠΑ» Συμεών Μεταλλίδη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας τα θετικά κρούσματα σε διαμένοντες ανέρχονται σε 33, ενώ έχουν νοσήσει και τρεις εργαζόμενοι. Εξήγησε ότι εργαζόμενος, συγγενικό πρόσωπο του οποίου είχε επισκεφτεί τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές του διακοπές, νόσησε με αποτέλεσμα να κολλήσει ο ίδιος τον ιό και στη συνέχεια να τον μεταφέρει στους διαμένοντες του οίκου ευγηρίας. 

Ο καθηγητής λοιμοξιολογίας επισκέφτηκε τους νοσούντες, η πλειοψηφία των οποίων είναι ασυμπτωτικοί και είναι καλά στην υγεία τους.

Τα θετικά κρούσματα θα μεταφερθούν και θα νοσηλευτούν στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο.

Ο οίκος ευγηρίας τίθεται σε επταήμερη καραντίνα.

Από την πλευρά του ο κ. Μεταλλίδης σημείωσε ότι η ιχνηλάτηση είναι συνεχής και υπάρχει αυξημένη εγρήγορση για να μην υπάρξει μεγάλη διασπορά. 

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια