Θεσσαλονίκη: Αδιαφορία για τα νέα μέτρα στις λαϊκές αγορές (Φωτ.)

Θεσσαλονίκη: Αδιαφορία για τα νέα μέτρα στις λαϊκές αγορές

Προβληματίζουν οι εικόνες από λαϊκή αγορά του Ελευθερίου - Κορδελιού στις οποίες, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες του makthes.gr, τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού πάνε... περίπατο. 

Παρά την αυξημένη κίνηση, πολλοί πωλητές αλλά και καταναλωτές δεν χρησιμοποιούν μάσκα ή γάντια στις αγοραπωλησίες τους ούτε τηρούν και τις απαραίτητες αποστάσεις, όπως προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, με βάση τις οποίες η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών σε τρία μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό - ελεύθερο από αντικείμενα και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές είναι υποχρεωτική. 

laiki-agora-metra1-WJO9t.jpg
laiki-agora-metra1-WJO9t.jpg

laiki-agora-metra2.jpg

Οι κάτοικοι δηλώνουν... κάπως μπερδεμένοι. «Ζούμε σε έναν παραλογισμό. Εκεί που τα πηγαίναμε καλά, τώρα ξαφνικά περνάμε πάλι τα ίδια». Την ίδια ώρα που δεν τηρούν οι ίδιοι τα μέτρα, κάνουν λόγο για αυστηρή εφαρμογή τους. «Σίγουρα η εφαρμογή των οδηγιών για αποστάσεις ασφάλειας για μάσκες και γάντια αφορούν όλους τους πολίτες και θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά», αναφέρουν. 

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί δηλώνουν πως «όσο μπορούμε κρατάμε της αποστάσεις μας και προσπαθούμε να το υπενθυμίζουμε και στους πελάτες μας».

Ο αντιδήμαρχος του Κορδελιού-Ευόσμου Κώστας Σωτηράκης σε σχετική ερώτηση δήλωσε στο makthes.gr ότι «ως δημοτική αρχή έχουμε ενημερώσει για όλα τα μέτρα προστασίας. Ευελπιστούμε πως εφαρμόζονται και δεν θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες».

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια