Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες εστίασης στη Θεσσαλονίκη

Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες εστίασης στη Θεσσαλονίκη

«Περίπου 1.000 επιχειρήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα» τονίζει o Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Ανησυχία για το μέλλον των επιχειρήσεων τους εκφράζουν επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης στη Θεσσαλονίκη μετά και τα νέα μέτρα, με τον περιορισμό του ωραρίου έως τα μεσάνυχτα σε καφέ και μπαρ της πόλης.

«Περίπου 1.000 επιχειρήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα» τονίζει στο insider.gr o Γιάννης Φιλοκώστας, πρόεδρος της Ένωσης εστιατόρων ψητοπωλών και καφέ μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει μάλιστα αν και οι αρχικές εκτιμήσεις υπολόγιζαν περίπου το 15%- 20% των επιχειρήσεων του νομού, το ποσοστό αυτό όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται.

«Στα περισσότερα μαγαζιά η μεγάλη κατανάλωση γίνεται μετά τις 11, δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα βγει νωρίτερα επειδή κλείνουμε στις 12. Περάσαμε 10 χρόνια με την οικονομική κρίση, μετά την περίοδο με τον αντικαπνιστικό νόμο και στη συνέχεια την πανδημία του κορονοϊού, πλέον οι αντοχές μας εξαντλούνται» υπογραμμίζει ο κ. Φιλοκώστας.

Σημειώνεται πως η πτώση του τζίρου για της επιχειρήσεις του κλάδου στη Θεσσαλονίκη ξεκινά από 40% και φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και το 80%.

Μεγάλο το πλήγμα από την ακύρωση της ΔΕΘ

Η ακύρωση της ΔΕΘ αποτελεί ακόμη ένα πλήγμα για τους επιχειρηματίες της πόλης καθώς όπως επισημαίνει ο κ. Φιλοκώστας, πολλοί περίμεναν εκείνη την περίοδο να καλύψουν ένα μέρος του χαμένου τζίρου της προηγούμενης περιόδου και ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου ζητούν πλέον από την κυβέρνηση αντισταθμιστικά μέτρα, όπως τη μείωση του ΦΠΑ και την παράταση της μείωσης του ενοικίου έως το τέλος του έτους ώστε να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Πηγή: insider.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια