Θεσσαλονίκη: ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στο Λαγκαδά

Θεσσαλονίκη: ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις αποζημιώσεις στο Λαγκαδά

Ξεκίνησε σήμερα η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή η κακοκαιρία στον Δήμο Λαγκαδά. Αυτοψίες και ελέγχους σε κατοικίες και υποδομές πραγματοποιούν επιτροπές του Δήμου, στις επτά τοπικές κοινότητες όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα, (Λαγκαδάς, Καβαλάρι, Ηράκλειο, Κολχικό, Περιβαλάκι, Λαγυνά και Χρυσαυγή). Θα ακολουθήσουν έλεγχοι σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαγκαδά ανακοίνωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες πολίτες της περιοχής Λαγκαδά, που υπέστησαν ζημιές σε κύριες κατοικίες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με στοιχεία και δικαιολογητικά έως τις 7 Σεπτεμβρίου για τη χορήγηση επιδόματος, στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας. Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες που υπέστησαν ζημίες, μπορούν να καταθέτουν αίτηση για αποζημίωση μέσω του δήμου Λαγκαδά, προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των φυσικών προσώπων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2019.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του ο δήμος Λαγκαδά αναφέρει:

Με απόφαση δημάρχου Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη, ορίστηκαν τα μέλη των επιτροπών του δήμου για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης των πολιτών που επλήγησαν από τη θεομηνία της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020.

Κατόπιν των αιτήσεων των δικαιούχων από σήμερα Δευτέρα 10/08/2020 οι επιτροπές του δήμου Λαγκαδά επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές στις επτά τοπικές κοινότητες όπου σημειώθηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα, (Λαγκαδάς, Καβαλάρι, Ηράκλειο, Κολχικό, Περιβαλάκι, Λαγυνά, Χρυσαυγή) για ελέγχους στις κύριες κατοικίες των αιτούντων πολιτών.

Από σήμερα, επίσης, κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου πραγματοποιούν αυτοψία και καταγραφή ζημιών στις υποδομές που έχει υποστεί η περιοχή. Στη συνέχεια θα γίνει καταγραφή ζημιών σε υποδομές σε όλες τις Δ.Ε. του δήμου Λαγκαδά.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά για αποζημιώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας δήμου Λαγκαδά, ανακοινώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πληγέντες πολίτες της περιοχής Λαγκαδά, που υπέστησαν ζημιές σε κύριες κατοικίες, έπειτα από την έντονη βροχόπτωση στις 07/08/2020, θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους με στοιχεία και δικαιολογητικά έως 07/09/2020, για τη χορήγηση επιδόματος, στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών-Λουτρών 14 Λαγκαδάς), καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ-ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 07/09/2020 ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗ.

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες που υπέστησαν ζημίες από τις πλημμύρες στις 07/08/2020, μπορούν να καταθέτουν αίτηση για αποζημίωση μέσω του δήμου Λαγκαδά, σύμφωνα με την υπ. αρ. 20725/Β.979/10/05/2011( ΦΕΚ Β’/1207/14-06-11) απόφαση Υπουργού Οικονομικών, προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκτίμηση και η καταγραφή των ζημιών θα γίνει από Επιτροπές της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι αποζημιώσεις από τις καταστροφές του 2019

Ο δήμος Λαγκαδά ανακοινώνει ότι έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των φυσικών προσώπων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2019.

Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για την καταβολή των αποζημιώσεων, οι πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες θα εισπράξουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση το αργότερο έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια