Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 2 αστυνομικοί – Σε καραντίνα ακόμη 9

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 2 αστυνομικοί – Σε καραντίνα ακόμη 9

Χωρίς απολύμανση παραμένουν οι υπηρεσίες που υπηρετούσαν σύμφωνα με τον πρόεδρο των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρο Τσαϊρίδη

Σε καραντίνα τέθηκαν συνολικά 11 αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, λόγω δύο νέων κρουσμάτων κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο αστυνομικούς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και ακόμη 9 συναδέλφους τους οι οποίοι ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε δύο διαφορετικά τμήματα, τέθηκαν σε καραντίνα από χθες, Κυριακή 9 Αυγούστου.

Ωστόσο, από το θέμα έχουν έρθει στην επιφάνεια άλλα προβλήματα. Σύμφωνα με όσα είπε στο TyposThes ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης, οι 9 αστυνομικοί που τέθηκαν σε καραντίνα δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό. Επίσης, κατά τον ίδιο οι υπηρεσίες στις οποίες υπηρετούν οι 11 αστυνομικοί παραμένουν χωρίς απολύμανση, ενώ δεν έχουν γίνει έλεγχοι ούτε και στους υπόλοιπους αστυνομικούς οι οποίοι υπηρετούν στα τμήματα αυτά. Πρόκειται για αστυνομικούς που ναι μεν δεν ήρθαν σε άμεση επαφή με τους δύο συναδέλφους τους που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν κοινό εξοπλισμό (υπηρεσιακά αυτοκίνητα, αλεξίσφαιρα κλπ) και οι οποίοι αυτή τη στιγμή εργάζονται κανονικά.  

«Όταν παρουσιάζεται ένα κρούσμα σε μια επιχείρηση ή σε ένα ξενοδοχείο ο ΕΟΔΥ κάνει έλεγχο στο σύνολο των εργαζομένων. Θα πρέπει, αντίστοιχα, όπου υπάρχει θετικό κρούσμα σε αστυνομική υπηρεσία να ελέγχονται άπαντες οι αστυνομικοί της εμπλεκόμενης Αρχής. Αλλάζουμε περιπολικά, και αλεξίσφαιρα, κάνουμε ελέγχους σε πολίτες και ερχόμαστε σε επαφή με κόσμο», είπε ο κ. Τσαϊρίδης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού.

Μάλιστα, όπως είπε, στη μια από τις δύο υπηρεσίες όπου βρέθηκαν τα κρούσματα υπηρετούν περίπου 30 άτομα, εκ των οποίων, λόγω αδειών, αυτές τις μέρες υπηρετούσαν συνολικά 24 άτομα. Πλέον στην εν λόγω υπηρεσία έχουν μείνει να υπηρετούν 18 άτομα, καθώς 6 αστυνομικοί της  έχουν τεθεί σε καραντίνα. Αποτέλεσμα είναι να υπολειτουργεί η υπηρεσία και μάλιστα σε μια περίοδο (λίγο πριν το 15αύγουστο) κατά την οποία η αστυνομία τίθεται σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.

Σχόλια