Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στη Θεσσαλονίκη- Μετασεισμοί 3,3 και 3,6 Ρίχτερ

Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στη Θεσσαλονίκη- Μετασεισμοί 3,3 και 3,6 Ρίχτερ

Νέες σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τον σεισμό των 4 Ρϊχτερ που σημειώθηκε στις 5.08 τα ξημερώματα, συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία.

Συνολικά σημειώθηκαν επτά μετασεισμοί με μέγεθος πάνω από 2,5 Ρίχτερ. Οι μεγαλύτεροι ήταν αυτοί που σημειώθηκαν στις 8.59 π.μ., μεγέθους 3,3 Ρίχτερ και στις 09.08π.μ., με μέγεθος 3,6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο των δονήσεων παραμένει η περιοχή 30 χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο Κλειδί Ημαθίας.

"Είχαμε στη συγκεκριμένη περιοχή δραστηριότητα που εξελίσσεται τις τελευταίες δέκα ημέρες. Ο μεγαλύτερος σεισμός που είχε γίνει στην πρώτη φάση ήταν 3,4 Ρίχτερ. Για δύο ημέρες δεν είχαμε δραστηριότητα και η ακολουθία συνεχίστηκε σήμερα" ανέφερε ο Βασίλης Καρακώστας, Καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ.

"Οι σεισμοί γίνονται σε έναν χώρο που δεν περιμένει κανείς κάποια ισχυρή δόνηση. Η δραστηριότητα είναι συγκεντρωμένη σε μικρό χώρο. Οι σεισμοί είναι επιφανειακοί και  το μέγεθός τους μπορεί να γίνει αισθητό σε αποστάσεις 30 χιλιομέτρων. Εκτιμούμε ότι η σεισμική δραστηριότητα να συνεχιστεί με παρόμοιου μεγέθους σεισμούς για κάποιες μέρες και θα σταματήσει"  προσθεσε ο κ. Καρακώστας.

πηγή:thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια