Τα δύο σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων – Τι λένε οι ειδικοί

Τα δύο σενάρια που μελετά η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων – Τι λένε οι ειδικοί

Ένας μήνας για το άνοιγμα των σχολείων έμεινε, ωστόσο λόγω των εξελίξεων με την πανδημία του κορωνοιού, κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο αρχικός προγραμματισμός για το πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου παραμένει, όπως και τα αυξημένα μέτρα προστασίας, οι μάσκες από μαθητές, δασκάλους και καθηγητές μέσα στην τάξη, καθώς και τα διαφορετικά διαλείμματα.

Όμως οι εξελίξεις με την πορεία της πανδημίας στη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενδεχομένως να οδηγήσει το υπουργείο Παιδείας στην απόφαση να συνεχιστούν τα μαθήματα, όπως ολοκληρώθηκε η περσινή χρονιά: με εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών και διδασκαλία εξ αποστάσεως.

«Η απόφαση θα ληφθεί τον Αύγουστο με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα» είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και στο ίδιο μήκος κινήθηκε και σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Ακόμα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας» υποστήριξε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας ωστόσο πως «με τα μέχρι τώρα δεδομένα ο προσανατολισμός είναι για πλήρη λειτουργία των σχολείων με αυξημένα μέτρα ασφαλείας».Στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας τους αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαράκη μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ομόφωνα αποφασίστηκε από την επιτροπή το άνοιγμα των σχολείων με όσα μέτρα χρειαστεί να ληφθούν.

«Δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Κανονική επαναλειτουργία με μέτρα ή εκ περιτροπής» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί».

«Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι», κατέληξε η υφυπουργός Παιδείας.

Στάση αναμονής από τους λοιμωξιολόγους

«Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους. Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει» υποστήριξε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, Μάριος Λαζανάς.

«Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν ένα χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε. Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, συμπληρώνοντας πως «βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα».

«Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί. Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Πηγή:In.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια