Δ. Θεσσαλονίκης: Σε τελικό στάδιο για τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία για τον ΟΑΣΘ

Δ. Θεσσαλονίκης: Σε τελικό στάδιο για τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία για τον ΟΑΣΘ

«Πράσινο φως» άναψε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την προμήθεια των 50 λεωφορείων από τη Λειψία, τα οποία πρόκειται να παραχωρηθούν στον ΟΑΣΘ, με στόχο την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών και τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε τους όρους της σύμβασης χρησιδανείου μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου.

Παρά το γεγονός ότι κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση απείχαν οι παρατάξεις "Θεσσαλονίκη Μαζί", ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη", "Λαϊκή Συσπείρωση", "Οικολογία – Αλληλεγγύη", "Μένουμε Θεσσαλονίκη" και "Πόλη Ανάποδα", το θέμα που ήρθε σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όπως σημειώνεται από τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα 50 αυτά λεωφορεία εξασφαλίστηκε μια εξαιρετικά χαμηλή τιμή αγοράς, στις 11.000 ευρώ το καθένα, ενώ συγχρόνως διασφαλίστηκε πως όλες οι υπόλοιπες δαπάνες θα βαρύνουν τον ΟΑΣΘ.

Στη σύμβαση χρησιδανείου προβλέφθηκε ρητά πως όλες οι υπόλοιπες αναγκαίες δαπάνες -από το κόστος μεταφοράς και ταξινόμησης των λεωφορείων μέχρι τον τεχνικό τους έλεγχο, τα έξοδα συντήρησης και οποιεσδήποτε τυχόν προσαρμογές κριθούν απαραίτητες από τον χρήστη τους- θα βαρύνουν αποκλειστικά τον ΟΑΣΘ. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προβλέπεται ακόμη να έχει και διαφημιστικά δικαιώματα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας, υπογραμμίζοντας ότι η βοήθεια που παρέχεται από τον Δήμο είναι εξαιρετικά κρίσιμη και απαραίτητη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου, τα 50 λεωφορεία από τη Λειψία βρίσκονται σε άριστη λειτουργική κατάσταση, είναι απολύτως αξιόπιστα και εξαιρετικά καλοσυντηρημένα, αφού υπόκεινται σε αυστηρά πρωτόκολλα συντήρησης με πλήρεις τεχνικούς ελέγχους κάθε τρεις μήνες.

πηγή: thessaloniki.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια