Εντυπωσιακά video από την καταιγίδα που έπληξε χθες τη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακά video από την καταιγίδα που έπληξε χθες τη Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακά video της χθεσινής καταιγίδας που έπληξε τη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκαν από την ομάδα του northmeteo.gr.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του δικτύου, «λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα πυρήνες καταιγίδας άρχισαν να κινούνται από τα νοτιοδυτικά (νομούς Πιερίας-Λάρισας) προς τον Θερμαϊκό, με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, σημειώθηκαν όμβροι κυρίως στις παρυφές της πόλης και τα πιο ημιορεινά τμήματα. Στη συνέχεια (μετά τις 21:30) ωστόσο ένα ιδιαίτερα ισχυρός πυρήνας επηρέασε κυρίως τα ανατολικότερα τμήματα της πόλης με πολύ ισχυρά φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου σημειώθηκαν:

Άνω Τούμπα – 19mm

Κηφισιά – 18.9mm

Πυλαία – 25mm

Λευκός Πύργος – 8.6mm

Φίλυρο – 8.8mm

» Η θερμοκρασία υποχώρησε κατά περίπου 5°C μέσα σε διάστημα 1,5 ώρας, ενώ συνολικά σημειώθηκαν πάνω από 4.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο σύνολο της χώρας και πάνω από 400 στο νομό Θεσσαλονίκης. Το σύμπλεγμα καταιγίδων στη συνέχεια κινήθηκε προς το νομό Σερρών, όπου ενισχυόμενο δημιούργησα προβλήματα ακόμα και στην ηλεκτροδότηση. Ο σταθμός του Βαμβακοφύτου στα βόρεια του νομού κατέγραψε 17.1mm, τα 13mm μέσα σε λιγότερο από μία ώρα (μετά τις 23:00 τοπική). Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι περιοχές κοντά στη λίμνη Βόλβη κατέγραψαν ελάχιστο ή καθόλου υετό».

Δείτε τα video από τις κάμερες της Πυλαίας, του Χορτιάτη και του Βαμβακοφύτου:

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια