Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα ενεργά κρούσματα - Σε καραντίνα πάνω από 50 άτομα

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα ενεργά κρούσματα - Σε καραντίνα πάνω από 50 άτομα

Οι αριθμοί των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών στη Θεσσαλονίκη, έχουν δημιουργήσει κλίμα έντονης ανησυχίας στην περιοχή. Η καθημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας παριλαμβάνει πάντα την συμπρωτεύσουσα στην πρώτη τριάδα της κατανομής των κρουσμάτων της χώρας με τον χθεσινό (29/07) αριθμό -συνολικά 11- να αποτελεί ρεκόρ

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αυτή τη στιγμή στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης υπάρχουν 65 ενεργά κρούσματα. Από αυτά τα εννέα νοσηλεύονται, ενώ τα υπόλοιπα 56 βρίσκονται σε καραντίνα κατ’ οίκον.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας τόνισε: «Είμαστε καλύτερα από ό,τι η Αθήνα, αλλά χειρότερα από άλλες περιοχές και πρέπει να συμπεριφερθούμε αναλόγως. Αυτό συμβαίνει λόγω συγχρωτισμού, που είναι μεγαλύτερος στα αστικά κέντρα. Θα μπούμε σε λεωφορεία, σε σούπερ μάρκετ που έχει πιο πολύ κόσμο» και επισήμανε ότι τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα φανεί σε μία εβδομάδα με δέκα μέρες.

«Αν η κατάσταση ομαλοποιηθεί, θα είμαστε πολύ καλά. Εάν όχι, τότε θα πρέπει να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Το ποια θα είναι αυτά θα το κρίνει η επιτροπή του υπουργείου, η οποία μας έχει δείξει ότι λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Βέβαια, δεν είναι μόνο τι θα μας πουν οι ειδικοί, είναι και τι θα κάνουμε εμείς».

Πάντως, η κατάσταση στα νοσοκομεία αναφοράς είναι απόλυτα ελεγχόμενη και διαχειρίσιμη παρά την αυξημένη ροή περιστατικών που παρατηρείται τον τελευταίο μήνα. «Υπάρχει όντως μια ελαφρώς πιο αυξημένη και αναμενόμενη ροή ασθενών που νοσούν από Covid-19 και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο αυτό δεν εμπνέει καμία ιδιαίτερη ανησυχία και μακάρι να πάμε έτσι και στο μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά o διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παντελής Παντελιάδης.

Το ΑΧΕΠΑ είναι το πρώτο από τα νοσοκομεία αναφοράς για Covid-19 στην πόλη και τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο δέχθηκε μεγάλο βάρος κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας στη χώρα μας.

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια