Κεραμέως: Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων

Κεραμέως: Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων
Σε πλήρη σύνθεση τα σχολεία με αυξημένα μέτρα ασφαλείας ή μαθήματα εκ περιτροπής

Στον χρόνο και τρόπο έναρξης των μαθημάτων η νέα σχολική χρονιά και στα δύο σενάρια που εξετάζονται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Star. 

Τα δύο σενάρια

«Έχουμε ανακοινώσει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, είμαστε σε συνεχή επαφή με την Επιτροπή των ειδικών» είπε και εξήγησε πως σύμφωνα με το πρώτο σενάριο «τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά και σε  πλήρη σύνθεση με τους μαθητές να επιστρέφουν κανονικά σε αυτά, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας» (μάσκες ή ό,τι άλλο κριθεί σκόπιμο), ενώ στο δεύτερο σενάριο οι μαθητές θα πηγαίνουν εκ περιτροπής στο σχολείο (τα μισά παιδιά τις μισές ημέρες). 

«Πρώτο μας μέλημα η προστασία της δημόσιας υγείας, των μαθητών και των οικογενειών τους, αλλά είναι επιτακτική και η ανάγκη να συνεχισθεί η εκπαιδευτική διαδικασία» είπε η υπουργός, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι ακόμα νωρίς να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Γιατί εξαιρέθηκε η Εκκλησία από την υποχρεωτική χρήση μάσκας;

Σχετικά με το αν ορθώς εξαιρέθηκε η Εκκλησία από την υποχρεωτική χρήση μάσκας, η κυρία Κεραμέως, με την ιδιότητα της υπουργού και Θρησκευμάτων, ανέφερε: «Και πάλι ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Με βάση αυτές πήραμε δύσκολες αποφάσεις και για την Εκκλησία και για την Πολιτεία».

πηγή: alfavita.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια