Σταυρούπολη: Τέλος η υγειονομική βόμβα έπειτα από 15 χρόνια

Σταυρούπολη: Τέλος η υγειονομική βόμβα έπειτα από 15 χρόνια

Πέντε τόνοι ληγμένων φυτοφαρμάκων απομακρύνονται σταδιακά από χθες από το πρώην κτήριο του Εθνικού Οργανισμού Καπνού στη Σταυρούπολη.

Έπειτα από 15 χρόνια η καπναποθήκη που είχε μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα μέσα στον αστικό ιστό εξυγιαίνεται και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση του ιστορικού κτηρίου που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’60.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας που ανέλαβε την επιχείρηση με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, υπήρχαν τρεις διαφορετικοί τύποι φυτοφαρμάκων, σε φιάλες, στερεά σε μικρές συσκευασίες που συσκευάστηκαν σε βαρελάκια και υγρά που επίσης συσκευάστηκαν.

Τις εργασίες επιθεώρησαν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης.

«Είναι μια σημαντική μέρα για τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, για το Δήμο Παύλου Μελά και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, γιατί ένα σίριαλ σήμερα φτάνει στο happy end. Έπειτα από 12 χρόνια αλληλογραφίας, ανευθυνο-υπευθυνότητας η Περιφέρεια ανέλαβε να απομακρύνει με δικά της έξοδα μια υγειονομική βόμβα για τη δημόσια υγεία», δήλωσε ο κ. Γιουτίκας, ο οποίος τόνισε πως πλέον ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση τπυ πανέμορφου κτηρίου στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης, για την οποία ήδη υπάρχουν πολλές σκέψεις και προτάσεις.

«Ένα αίτημα που έγινε πριν από 15 χρόνια, προ Καλλικράτη, από τον τότε Δήμο Σταυρούπολης επιτέλους λαμβάνει τέλος. Η διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα. Εμάς ήταν στις προτεραιότητές μας από την προηγούμενη δημοτική περίοδο», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος, ευχαριστώντας την Περιφέρεια για την ανταπόκριση στο πρόβλημα. Πλέον, όπως είπε, «έφτασε η μέρα που αδειάζει το καπνομάγαζο και μπορούμε να κάνουμε σκέψεις για το αύριο αυτού του κτηρίου».

Το σύνολο των αποβλήτων θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης επικίνδυνων αποβλήτων της εταιρίας στο βιομηχανικό πάρκο Θέρμης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε εγκαταστάσεις στη Γαλλία και στη Γερμανία για αποτέφρωση, όπως προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη σημερινή επιχείρηση απομάκρυνσης των επικίνδυνων αποβλήτων:

 πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια