Ανοιγμα σχολείων: Τα σενάρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες

Ανοιγμα σχολείων: Τα σενάρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες

Με  το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των σχολείων, στις 7 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, εξετάζοντας όλα τα σενάρια για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες. Αυτή τη στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά με όλους τους μαθητές σε κάθε τάξη, τηρώντας τα μέτρα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και αντισηπτικών αλλά η εξέλιξη της πανδημίας το επόμενο διάστημα θα «δείξει» και τα οριστικά μέτρα. Οι τελικές αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων θα παρθούν στο τέλος του Αυγούστου σε συνεργασία με τους ειδικούς.

Το άνοιγμα των σχολείων φέτος θα είναι μια δύσκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να λυθούν, όπως η αναπλήρωση της ύλης από την προηγούμενη σχολική χρονιά, η έγκαιρηκάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικό προσωπικό και βέβαια τα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών από τον ιό. 

Οπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με επίσης αυξημένα μέτρα προστασίας.

Η υπουργός τόνισε ότι: «επικρατέστερο αυτή τη στιγμή είναι το πρώτο σενάριο, ωστόσο απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη γιατί σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία πρέπει να εξετάζουμε ανά πάσα στιγμή τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Άρα, οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Αύγουστο μαζί με τους ειδικούς.Η ηγεσία του υπουργείου μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι σε τακτική επαφή και συνεννόηση με όλα τα μέλη της επιτροπής του ΕΟΔΥ προκειμένου να συζητήσει πώς τα δεδομένα αυτά επηρεάζουν τη λειτουργία των σχολείων.

Η κυρία Κεραμέως υπογράμμισε επίσης ότι «Σε όλη την κρίση προσαρμοζόμαστε διαρκώς στα επιδημιολογικά δεδομένα και ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Γι' αυτό και δεν μπορούμε από τώρα να ανακοινώσουμε πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία γιατί θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τον μήνα Αύγουστο. Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο».

Σχετικά με την περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο, η κ. Κεραμέως υποστήριξε πως «η επιτροπή των ειδικών θα εκδώσει επικαιροποιημένα πρωτόκολλα σχετικά με το πώς μεταχειριζόμαστε την κάθε περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε γιατί δεν ξέρουμε για πόσο καιρό ο ιός θα είναι κοντά μας. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν».

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια