Deloitte/DACC: «Βιομηχανία» ψηφιακής συμβουλευτικής με 900 άτομα προσωπικό

Deloitte/DACC: «Βιομηχανία» ψηφιακής συμβουλευτικής με 900 άτομα προσωπικό

Εκρηκτική ανάπτυξη σημειώνει το Competency Center, το Κέντρο Τεχνογνωσίας της Deloitte Ελλάδος στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, καθώς μέσα σε μία διετία από την έναρξη λειτουργίας του έφθασε να απασχολεί 350 άτομα, με το στόχο να  αυξηθεί στα 900 άτομα προσωπικό!

Deloitte Alexander Competency Center και Εταίρος της Deloitte κ. Βασίλης Καφάτος, o oποίος και επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η Εταιρεία θα χρειαστεί τους διπλάσιους και πλέον χώρους, από αυτούς που ήδη μισθώνει στο κτίριο της Oktabit, στην Τεχνόπολη.

Σημειώνεται πως το DACC, έκανε τις πρώτες προσλήψεις, 40 ατόμων, προσωπικού, τον Ιανουάριο του 2018 ενώ όταν εγκαινίασε το Κέντρο, τον Μάϊο του ίδιου χρόνου, λειτουργούσε στους δύο ορόφους του κτιρίου, με στόχο στο τέλος του 2020 να φθάσει να απασχολεί περί τα 200 άτομα προσωπικό.

Μετά ένα χρόνο, είχε ήδη επεκταθεί σε όλο το κτίριο της Οktabit, δηλαδή σε περίπου 3.000 τ.μ. και εκτιμούσε ότι στο τέλος του 2020 θα έφτανε να απασχολεί περί τα 280 άτομα. Σήμερα κι’ αφού στη διάρκεια του  lock down προσέλαβε επιπλέον 50 νέους επιστήμονες, απασχολεί 350 άτομα, κυρίως προγραμματιστές και εκτιμά πως ο αριθμός των απασχολούμενων θα φθάσει τους 900, οπότε η Εταιρεία θα χρειαστεί υπερδιπλάσιους χώρους που είτε θα πρέπει να ενοικιάσει, είτε να αγοράσει ή ακόμη και να κατασκευάσει. Αποφάσεις για το κτιριολογικό δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Πενταπλασιασμός του προσωπικού του DACC

Οι ρυθμοί ανάπτυξης του DACC είναι τόσο ταχείς που το Κέντρο, το οποίο εξυπηρετεί πελάτες της Deloitte από όλη την Ευρώπη, δεν …»χωράει» πια στις εγκαταστάσεις του, εξέλιξη αναμενόμενη αφού σχεδόν θα πενταπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό του στη Θεσσαλονίκη.

Όπως είπε ο κ. Καφάτος, η εντυπωσιακή αυτή ανάπτυξη οφείλεται στις ανάγκες της αγοράς καθώς πλέον, λόγω και των όσων συνειδητοποιήσαμε στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και του lock down, έγινε φανερό ότι η τεχνολογία μπορεί εξ’ αποστάσεως να εξυπηρετήσει ικανοποιητικά, πολλές λειτουργίες των επιχειρήσεων.

Βεβαίως η Θεσσαλονίκη είχε και εξακολουθεί να έχει αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο η Deloitte, έχοντας συνεχή επαφή με τα Πανεπιστήμια της πόλης, φροντίζει να αξιοποιεί διοργανώνοντας μάλιστα ενδοεταιρικά boot camps, δηλαδή εξειδικευμένα σεμινάρια για τους νέους επιστήμονες που προσλαμβάνει.

Το DACC εργάζεται για τα business units της Deloitte και την κάλυψη των αναγκών πελατών της. Στο Κέντρο δημιουργήθηκε και ιδιαίτερο τμήμα cyber security για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων των πελατών της, στην ψηφιακή εποχή.

Ενδιαφέρον για την Τεχνόπολη

Με την ευκαιρία θα πρέπει να τονιστεί ότι η δημιουργία, από την Deloitte, του DACC στη Θεσσαλονίκη, θεωρείται ότι λειτούργησε σαν προτρεπτικός παράγοντας για την έλευση στην πόλη και τη δημιουργία, Κέντρων Καινοτομίας από μεγάλες πολυεθνικές και συγκεκριμένα από τις Cisco και Pfizer, καθώς μία συμβουλευτική του μεγέθους και των δραστηριοτήτων της Deloitte, ξέρει να «διαβάζει» τις αναπτυξιακές προοπτικές που κρύβουν οι αγορές.

Αυτή την περίοδο εταιρεία της ψηφιακής επικοινωνίας σχεδιάζει την ανέγερση κτιρίου της στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχει και ενδιαφέρον από  τεχνική εταιρεία για την κατασκευή prime κτιριακών εγκαταστάσεων που θα εκμισθωθούν σε επιχειρήσεις τεχνολογίας.

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια