Θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Θετικά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ενθερρυντικά είναι τα πρώτα  νέα από το μέτωπο του εμβολίου του κορωνοϊού  από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca.Είναι σε θέση να παράγει αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό και θεωρείται ασφαλές για τον ανθρώπινο οργανισμό μετέδωσε το BBC.


Από τα σημερινά πρώτα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν στην ιατρική επιθεώρηση "The Lancet"  το εμβόλιο  συνέβαλε στην παραγωγή αντισωμάτων και λευκών αιμοσφαιρίων, που μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό να καταπολεμήσει τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2.Στην κλινική δοκιμή  είχαν λάβει μέρος 1.077 υγιείς εθελοντές -ηλικίας 18-55 ετών, που είχαν ταξινομηθεί σε πέντε νοσοκομεία του Ηνωμένου Βασιλείου, από τέλη Απριλίου έως τέλη Μαΐου. 
Σε όλο τον κόσμο, περίπου 160 εμβόλια κορωνοϊού  βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές τελικού σταδίου.
Η AstraZeneca δήλωσε ότι ενδέχεται να αρχίσει να χορηγεί δόσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Σεπτέμβριο.

Πηγή:  rthess.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια