Χαλκιδική: Εικόνες ερημιάς σε παραλίες

Χαλκιδική: Εικόνες ερημιάς σε παραλίες

Έρημες παραλίες που παραπέμπουν σε… σκηνικό χειμώνα συναντά κανείς σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και στη Χαλκιδική όπου τέτοιες μέρες δεν έπεφτε ούτε… καρφίτσα.

Η εικόνα στο Πολύχρονο είναι απογοητευτική κατά τις καθημερινές και μόνο τα σαββατοκύριακα αυξάνεται ο αριθμός των λουόμενων, κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι επιλέγουν τη φημισμένη παραλία για μια βουτιά.

Η τεράστια ακτή είναι άδεια από κόσμο και δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές, όταν το Πολύχρονο -όπως και τα γύρω χωριά- βούλιαζε από Βαλκάνιους τουρίστες, κυρίως Σέρβους.

Τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχουν επηρεάσει σημαντικά τα παραθαλάσσια θέρετρα τα οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζοντα στον οδικό τουρισμό.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται και όσοι έχουν εξοχικά στη Χαλκιδική, καθώς όπως έλεγε αναγνώστρια, «φέτος δεν ήρθαν στο Πολύχρονο ούτε οι μισοί από όσους έχουν δικό τους σπίτι εδώ».

Όπως μπορείτε να δείτε και στις χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την παραλία της περιοχής, ο κόσμος που βρίσκεται για διακοπές στο άλλοτε πολύβουο Πολύχρονο αυτή την περίοδο είναι ελάχιστος.

Ελάχιστος είναι ο κόσμος και στα περισσότερα παραλιακά καταστήματα που περιμένουν τα σαββατοκύριακα για να «ζεστάνουν» τα ταμεία τους και ελπίζουν στις διακοπές των Ελλήνων τον Αύγουστο, καθώς και στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τους Βόρειους τουρίστες…

πολυχρονο-παραλια-1
πολυχρονο-παραλια-1
πολυχρονο-παραλια-2
πολυχρονο-παραλια-2
πολυχρονο-παραλια-1
πολυχρονο-παραλια-1

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια