Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δωρεάν προγράμματα για 4.850 παιδιά

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δωρεάν προγράμματα για 4.850 παιδιά
Δωρεάν προγράμματα για 4.850 παιδιά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών!

♦ Από τις 17 Ιουλίου, έως και τις 5 Αυγούστου, οι αιτήσεις για Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

♦ Και σε τμήματα προνηπίων στους Π.Σ. του δήμου τα τετράχρονα παιδιά ♦ Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο  


Την εξασφάλιση μιας δωρεάν θέσης στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ διεκδικούν από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, χιλιάδες γονείς, καθώς άνοιξε η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020.
Η δημοσίευση της προκήρυξης της ΕΕΤΑΑ, που υλοποιεί το πρόγραμμα, έγινε αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξαιρείται και για φέτος από την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στα Νηπιαγωγεία, με αποτέλεσμα τα προνήπια (παιδιά 4 ετών) να μπορούν να εγγραφούν σε τμήματα των Παιδικών Σταθμών.
Μια μεγάλη αλλαγή του προγράμματος που ισχύει από φέτος είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας να συμμετέχουν σε αυτό και οι μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Είναι μια εξέλιξη που διεκδικήθηκε με επιτυχία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμο Δανιηλίδη να αναπτύσσει πρωταγωνιστικό διεκδικητικό ρόλο κινητοποιώντας το σύνολο των Οργάνων της Τ.Α. 
 Για την περίοδο 2020-2021 ο δήμος Νεάπολης-Συκεών εξασφάλισε 1.182 πιστοποιημένες θέσεις δωρεάν φιλοξενίας για βρέφη και νήπια στους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, 3.568 δωρεάν θέσεις στα ΚΔΑΠ και 100 θέσεις στα ΚΔΑΠμεΑ, που το σύνολό τους (4.850), αριθμοί που διατηρούν το δήμο σταθερά στην πρώτη θέση πανελληνίως, φιλοδοξώντας να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των οικογενειών.

Δικαίωση αγώνων και προσπαθειών…

Το σύνολο των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και τα επιστημονικά τους στελέχη βρίσκονται ήδη από καιρό σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την έγκαιρη και σωστή προετοιμασία τους, να τους βοηθήσουν στην πληρέστερη συμπλήρωση του φακέλου και την υποβολή της αίτησης. Στο πλαίσιο αυτό τυπώθηκε και διανέμεται πολυσέλιδο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο συμπεριλαμβάνει αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο πρόγραμμα.
«Οι εξελίξεις που σημειώθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σε ό,τι αφορά στο θέμα των Βρεφονηπιακών-Παιδικών Σταθμών και της προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά και στα προγράμματα της Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) είναι τέτοιες που μας επιτρέπουν να ομιλούμε για δικαίωση αγώνων και προσπαθειών. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, πλέον, ο δήμος μας είναι έτοιμος να υποδεχθεί στις δομές τους τα χιλιάδες παιδιά με τη βεβαιότητα ότι δεν θα διαψευστούν οι προσδοκίες των γονέων που θα εμπιστευτούν και θα επιλέξουν φέτος τις δομές και τα προγράμματα του δήμου μας για την προσχολική εκπαίδευση των προνηπίων και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους στα τμήματα των ΚΔΑΠ, που ξεχωρίζουν », αναφέρει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας όλους τους γονείς «να αξιοποιήσουν στο έπακρον τις προσφερόμενες δυνατότητες προκειμένου τα παιδιά τους να συμμετάσχουν δωρεάν σε ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά, αθλητικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, με την πολύτιμη αρωγή εξειδικευμένων εκπαιδευτών και εμψυχωτών του δήμου μας».
Όπως τονίζει, «τα ποιοτικά επιστημονικά χαρακτηριστικά του στελεχιακού δυναμικού, οι σύγχρονες και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές δομές, που κάθε χρόνο μετατρέπονται σε κυψέλες χαράς και δημιουργίας, και εν γένει η ποιότητα των υπηρεσιών που κάνει τη διαφορά με τις ιδιωτικές δομές-επιχειρήσεις, εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στα παιδιά και στους νέους».

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις για τους Βρεφονηπιακούς-Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ (www.eetaa.gr – www.paidikoi.eetaa.gr). Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή θα γίνεται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων (κωδικών Taxisnet).
Οι ενδιαφερόμενοι και, εφόσον επιλεγούν, λαμβάνουν «Αξία Τοποθέτησης» (voucher) προκειμένου να επιλέξουν τον φορέα και τη δομή που επιθυμούν να φιλοξενηθεί το παιδί τους.
Την περίοδο αυτή, από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουλίου, έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου θα λειτουργούν σε συνεχόμενο ωράριο, από τις 9 π.μ.-8 μ.μ.. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχουν καθορισθεί τέσσερα σημεία υποδοχής και υποβολής των αιτήσεων, τα οποία βρίσκονται σε τρεις Δημοτικές Ενότητες, και είναι τα εξής:
►Δ.Ε. Νεάπολης:
1.     Δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, 3ος οροφ.)
 Τηλ.: 2310.639664
►Δ.Ε. Συκεών:
1.    Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
Στρ. Σαράφη 1, Συκιές (δίπλα στο ΚΕΠ)
Τηλ.:  2313.313183
2.    Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, Κομνηνών 38, Συκιές - Τηλ.: 2310.638058

►Δ.Ε. Πεύκων:
Πολιτιστικό Κέντρο  Πεύκων
Μικράς Ασίας 32 - Τηλ.: 2310.674653

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ε.Ε., απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενες και άνεργες και αφορά στη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, όπως επίσης και στη συμμετοχή τους στα προγράμματα των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.
Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών το πρόγραμμα υλοποιούν η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Την αίτηση μπορούν να υποβάλλουν και οι πατέρες εφόσον είναι χήροι ή έχουν με δικαστική απόφαση την επιμέλεια των παιδιών. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ όλων των μελών της οικογένειας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Δωρεάν προγράμματα για 4.850 παιδιά, φωτογραφία-1

πηγή: dimosneapolis-sykeon.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια