ΑΧΕΠΑ: Το «Ευχαριστώ» της UrbanAct για την προσφορά στον κορονοϊό

ΑΧΕΠΑ: Το «Ευχαριστώ» της UrbanAct για την προσφορά στον κορονοϊό

Ένα τεράστιο «ευχαριστώ» με μια τεράστια τοιχογραφία στέλνουν οι καλλιτέχνες της UrbanAct στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που υλοποιούν το πρόγραμμα «Χρώμα στα νοσοκομεία». Ως ανταπόδοση της μεγάλης βοήθειας που πρόσφεραν γιατροί και νοσηλευτές στην πανδημία του κορονοϊού, ζωγραφίζουν τους άψυχους τοίχους μεγάλων νοσοκομείων. Η αρχή γίνεται με το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης που είναι νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά covid-19, στο οποίο θα γίνει μια μεγάλη τοιχογραφία με θέμα την καθημερινή αγωνία και την φροντίδα του προσωπικού προς τους ασθενείς.

urbanact_axepa_2020_low.jpg
urbanact_axepa_2020_low.jpg

Ο Same84, ο καλλιτέχνης του γκράφιτι, γνωστός για τις εκφραστικές δουλειές του, μεταξύ των οποίων και η εμβληματική τοιχογραφία με την μορφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο γήπεδο των Σεπολίων, θα ξεκινήσει το Σάββατο 18 Ιουλίου και μέχρι τις 24 του μήνα θα ζωγραφίσει μορφές γιατρών και νοσηλευτών με τις μάσκες στο πρόσωπο.

 Ο καλλιτέχνης έχει ήδη παραδώσει τα σχέδιά του και σε συνεργασία με την διοίκηση του νοσοκομείου και την στήριξη χορηγών, εταιριών και ιδιωτών, θα στήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου την σκαλωσιά για να επικοινωνήσει το «Ευχαριστούμε» μέσα από το «Χρώμα στα νοσοκομεία». Όπως είπε στο ethnos.gr, εκ μέρους της UrbanAct, o Κυριάκος Ιωσηφίδης, τον Σεπτέμβριο θα γίνει μια ανάλογη τοιχογραφία σε νοσοκομείο της Αττικής που θα επιλεγεί σύντομα. Ήδη πάντως η UrbanAct έχει υλοποιήσει μια σειρά σποραδικών τοιχογραφιών σε χώρους νοσοκομείων, όπως στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Τζάνειο στον Πειραιά και αλλού. «Οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να δώσουν με το μοναδικό τους τρόπο, χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων», δήλωσε ο κ. Ιωσηφίδης. 

Πηγή: ethnos.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια