Θεσσαλονίκη: Διακίνησαν 724.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε 5 μήνες

Θεσσαλονίκη: Διακίνησαν 724.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα σε 5 μήνες

Στην εξιχνίαση διακίνησης χιλιάδων αδασμολόγητων τσιγάρων και καπνού κατάφεραν να φτάσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο μεγάλων ποσοτήτων καπνικών προϊόντων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθησαν δώδεκα μέλη της σπείρας, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη. Τότε υπολογίστηκε ότι από την παράνομη δραστηριότητά τους τα μέλη της οργάνωσης αποκόμισαν περιουσιακό όφελος ύψους 1.200.000 ευρώ, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί υπερέβαιναν τα 4.200.000 ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, ο διευθύνων και έξι ακόμη μέλη της οργάνωσης, το χρονικό διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου του 2019 προέβησαν στη διακίνηση επιπλέον 724.500 πακέτων τσιγάρων και 8.400 συσκευασιών καπνού, τα οποία διέθεσαν σε 14 άτομα, με σκοπό την περαιτέρω πώλησή τους.

Οι διαφυγόντες δασμοί σύμφωνα με τις Τελωνειακές Αρχές ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 3.202.184,15 ευρώ.

πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια