Χαλκιδική: Απομακρύνονται οι «μόνιμες» ομπρέλες από τις παραλίες

Χαλκιδική: Απομακρύνονται οι «μόνιμες» ομπρέλες από τις παραλίες

Τη διαδικασία απομάκρυνσης των ομπρελών που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα, ξεκινά άμεσα ο δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει ο δήμος σε σχετική ανακοίνωση, τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει να απομακρύνει τις ομπρέλες και τις βάσεις τους, είτε έχουν επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες, είτε όχι, καθώς θα θεωρούνται εγκαταλειμμένα αντικείμενα που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν τον χώρο της ακτής.

Ο δήμος Κασσάνδρας δίνει προθεσμία πέντε ημερών στους πολίτες, προκειμένου να απομακρύνουν τις ομπρέλες.

Να σημειωθεί πως το φαινόμενο είναι πάρα πολύ συνηθισμένο σε πολλούς παραθεριστικούς οικισμούς της Χαλκιδικής, με τους πολίτες να τοποθετούν ακόμη και μεγάλες τσιμεντένιες βάσεις στις ομπρέλες τους, καταλαμβάνοντας χώρο στην παραλία από την αρχή της σεζόν, έως το τέλος της.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δήμου:

Τις επόμενες μέρες στα πλαίσια εύρυθμης λειτουργίας των παραλιών του δήμου μας, η δημοτική αρχή,κατόπιν σχετικού εγγράφου που έχει κοινοποιηθεί απ’ την κτηματική υπηρεσία με αριθμό πρωτοκόλλου 59458/04-07-2020, θα προβεί απροειδοποίητα σε απομακρύνσεις των ομπρελών που παραμένουν στον αιγιαλό και τη νύχτα, με κλειδωμένες ή όχι επάνω τους ξαπλώστρες και καρέκλες καθώς και τις βάσεις αυτών θεωρώντας τες εγκαταλειμμένα αντικείμενα (ρύπους) που ρυπαίνουν και αλλοιώνουν το χώρο της ακτής.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν τοποθετήσει τις παραπάνω κατασκευές να τις απομακρύνουν εντός (5) πέντε ημερών από την ανακοίνωση του παρόντος.

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια