Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο στη Λ. Νίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο στη Λ. Νίκης (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης οι εργασίες για τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου από τον πεζόδρομο της παλιάς παραλίας, στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Νίκης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι εργασίες για τον ποδηλατόδρομο, οι οποίες θα γίνουν από τον Ερυθρό Σταυρό μέχρι το ύψος της οδού Δημητρίου Γούναρη, αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την προσεχή Πέμπτη.

Τις εργασίες επιθεώρησε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος μάλιστα αφίχθη στο σημείο με ποδήλατο.

"Σήμερα ξεκινάμε κάτι το οποίο έπρεπε να είχε γίνει στην πόλη μας εδώ και πολλά χρόνια", σημείωσε ο κ. Ζέρβας αναφορικά με το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έρχεται στην πόλη και πρόσθεσε πως "σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης των πολιτών και επισκεπτών".

Αναφορικά με τη μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Νίκης ο δήμαρχος της πόλης υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής υπογραμμίζοντας πως "γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι ο ποδηλατόδρομος πάνω στον πεζόδρομο ήταν κάτι που δεν ήταν ούτε για τους ποδηλάτες ούτε και για τους πεζούς το καλύτερο δυνατό οπότε μεταφέρουμε πάνω στο οδόστρωμα δυο λωρίδες ποδηλατόδρομου".

Μετά τη Λεωφόρο Νίκης θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή και στις οδούς Μοσχονησίων, Βούλγαρη, Γιαννιτσών.

Το νέο αυτό δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην πόλη θα ισχύει σίγουρα μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, με τον δήμο Θεσσαλονίκης να προτίθεται να το διατηρήσει μόνιμα.

"Ευελπιστούμε αν πάει καλά να το έχουμε μόνιμα", ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας.

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες τόσο για την ασφάλεια των ποδηλάτων όσο και να μην δημιουργείται μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Νίκης.

"Θα μπούνε διαχωριστικά και διαγραμμίσεις, θα μπουν όλα αυτά που πρέπει να προστατεύουν και τους ποδηλάτες και τους αυτοκινητιστές. Είμαστε σε συνεργασία με την τροχαία και με την δημοτική αστυνομία ακόμη και με την καθαριότητα. Τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων θα γίνονται τέτοιες ώρες ούτως ώστε να μην επιβαρύνουν την κίνηση", σημείωσε και πρόσθεσε πως θα υπάρχει αστυνόμευση ώστε να μην υπάρχουν σταθμευμένα αυτοκίνητα στην αριστερή λωρίδα της Λεωφόρου Νίκης.

Το νέο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που έρχεται και θα μείνει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Νοεμβρίου,  γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την απόδοση μέρους του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Thestival.gr: 

podilatodromos.jpg
podilatodromos.jpg
pod.jpg
pod.jpg
pod2.jpg
pod2.jpg
pod3.jpg
pod3.jpg

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια