«Ζωντανεύει» το καλοκαίρι με το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

«Ζωντανεύει» το καλοκαίρι με το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Να «ζωντανέψει» το φετινό καλοκαίρι και να δώσει μια αλλιώτικη πνοή στις βραδιές των Θεσσαλονικέων και των επισκεπτών της πόλης επιδιώκει το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, που ξεκινά την Παρασκευή, 17 Ιουλίου.

Οι προβολείς και τα ηχεία στήνονται ξανά, οι καρέκλες στρώνονται και η Μονή Λαζαριστών ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους θεατές. Στην αυλή του επιβλητικού κτιρίου, κάποιες νύχτες του καλοκαιριού θα είναι διαφορετικές, πλημμυρισμένες από νότες, μουσική και συγκίνηση. Και όλα αυτά, προσαρμοσμένα στις νέες συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού.

Τα ζωντανά θεάματα βγαίνουν από μια καραντίνα με ανατροπές και απώλειες. Επανεκκινείται η πολιτιστική ζωή από 15 Ιουλίου, ημέρα που θα ξεκινήσουν σε όλη τη χώρα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ζωντανά. Έτσι, το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών προλαβαίνει το καλοκαίρι και προσφέρει στους θεατές ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών.

«Ήταν πολύ δύσκολη η φετινή χρονιά. Υπήρχε ανασφάλεια, αγωνιά για το τι θα συμβεί, πολλές μεγάλες οργανώσεις ακυρώθηκαν. Εμείς όμως εδώ, επειδή και η Μονή Λαζαριστών είναι ένας ασφαλής, άνετος και μεγάλος χώρος, υπαίθριος, με συνθήκες όσο το δυνατόν προσεγμένες, ήμασταν έτοιμοι για να υλοποιήσουμε το φεστιβάλ» εξηγεί o Λάζαρος Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ , που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου, θα παρουσιάσει μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.

Τη συγκινητικήΦωτεινή Βελεσιώτου, το επιδραστικό δίδυμο τωνΧαζτηφραγκέτα, τους πειραματικούς ποιητέςΠαύλο Παυλίδη καιΦώτη Σιώτα, τους σαράντα χρόνια τροβαδούρους Χειμερινους Κολυμβητές, τον λυρικό, ευαίσθητο «έφηβο»Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τη μεγάληΓλυκερίαμε τηΜελίνα Κανάμαζί με τον συνθέτηΧρήστο Νικολόπουλο, και στο τέλος την πιο σύγχρονη και επιτυχημένη νέα ερμηνεύτριαΕλεωνόρα Ζουγανέλη θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι θεατές.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 17 Ιουλίου με την παρουσίαση μιας σύγχρονης εκδοχής της «Γκόλφω», του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, τη δεύτερη μεγάλη θεατρική παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η φετινή διοργάνωση έγινε με την στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει και φέτος τον Σεπτέμβριο, με έναν ακόμη κύκλο εκδηλώσεων με αγαπημένους καλλιτέχνες, που πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

Μόνο με καθήμενους θεατές λόγω covid-19

Στις νέες συνθήκες προσαρμόστηκε ο χώρος, που διαμορφώθηκε σύμφωνα με τα νέα μέτρα, μόνο για καθήμενους. Οι θέσεις των θεατών μειώθηκαν, καλύπτουν το 70% , δηλαδή περίπου 1.100-1.200, ενώ παράλληλα μεγάλωσαν οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων.

Οι άνθρωποι του Φεστιβάλ έχουν μεριμνήσει μάλιστα ώστε η είσοδος, η έξοδος καθώς και η κυκλοφορία στο χώρο να γίνεται με ασφάλεια.

Τα εισιτήρια που κυκλοφορούν είναι αριθμημένα και προτείνεται η ηλεκτρονική αγορά. Η ώρα προσέλευσης σε όλες τις εκδηλώσεις θα ξεκινάει από τις 20:00 και η έναρξη θα είναι στις 21:30.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19 Ιουλίου | Γκόλφω

Η «Γκόλφω» το γνωστό έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Χρήστου Παπαδημητρίου και πρωταγωνιστεί η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Ώρα έναρξης: 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 8€, 10€, 12€

Δευτέρα 20 Ιουλίου | Φωτεινή Βελεσιώτου

Η ξεχωριστή φωνή της Φωτεινής Βελεσιώτου δύσκολα περιγράφεται. Μια γέφυρα που ενώνει το παλιό καλό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με το σήμερα και το πιο αληθινό κομμάτι της ερμηνείας και της έκφρασης. Συγκινεί με τον πιο άμεσο τρόπο, είτε τραγουδά παλιά λαϊκά, είτε τραγούδια όπως οι «Μέλισσες» και τα «Διόδια» που την καθιέρωσαν στις καρδιές του κοινού. Μαζί της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Βασίλης Προδρόμου, τον οποίο γνωρίσαμε από την πολυετή παρουσία του δίπλα στην Γλυκερία αλλά και από την ταινία «Ευτυχία» καθώς ερμηνεύει δυο σπουδαία τραγούδια, το «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά» και το «Ρίξτε στο γυαλί φαρμάκι».

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€

Τρίτη 21 Ιουλίου | Χαζτηγφραγκέτα

Οι Χατζηφραγκέτα The Band, έρχονται δυναμικά σε full band σύνθεση για να μας παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθεντικό τρόπο παλιά και νέα τραγούδια. Πρόκειται για ένα live για όλα τα γούστα και για «πολλά γούστα», καθώς οι Χατζηφραγκέτα γεφυρώνουν με ένα επιτηδευμένα άχαρο στυλ, αλλά μια άκρως εκλεπτυσμένη τεχνική, την λαϊκή μουσική περασμένων δεκαετιών με το ρεμπέτικο, το καλώς εννοούμενο έντεχνο και την hip-hop, φτύνοντας ρίμες και τραγουδώντας σκονισμένες μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές.

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€

Πέμπτη 23 Ιουλίου | Παύλος Παυλίδης & Φώτης Σιώτας

Ο Παύλος Παυλίδης και ο Φώτης Σιώτας συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή, πειραματίζονται και προσεγγίζουν μ’ ένα ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια του Παύλου δίνοντας τους νέα δυναμική. Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και αρκετά ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παύλου που θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε εδώ,  καθώς και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία. Κιθάρες, πλήκτρα, βιολί, βιόλα και λούπες, θα μπλέξουν με τη φωνή και τους στίχους δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα.

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 12€

Δευτέρα 27 Ιουλίου | 40 Χρόνια Χειμερινοί Κολυμβητές

Το μακροβιότερο ελληνικό σχήμα, που συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια την χαρακτηριστική του διαδρομή, με απρόβλεπτες στροφές. Ο Αργύρης Μπακιρτζής παρέα με εκλεκτούς φίλους και μουσικούς, δίνει το καλοκαιρινό του ραντεβού  με ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με τραγούδια από την 40χρονη παρουσία των Χειμερινών Κολυμβητών στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα. Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια,  θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 11€, 13€, 15€

Τετάρτη 29 Ιουλίου | Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Στο φόβο και την ανασφάλεια της εποχής του κορωνοϊού και της πανδημίας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου απαντάει με συναίσθημα και λυρισμό. Μας ενώνει όλους και μας τραγουδάει τα πιο λυρικά του τραγούδια, τα πιο ευαίσθητα, τα πιο ρομαντικά. Αυτά που ζεσταίνουν την ψυχή μας και μας κάνουν να ζητάμε «κι άλλο, κι άλλο». Ναι, ο Βασίλης είναι ο αιώνιος έφηβος, αυτός που μας ξεσηκώνει. Αυτό το καλοκαίρι ο Βασίλης μας προσκαλεί σε μια βραδιά συλλογικής, πνευματικής και ψυχικής ανάτασης. Μια βραδιά που οι καρδιές και οι ψυχές μας θα γίνουν ένα και θα αισθανθούμε όλοι μια μεγάλη παρέα.

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 18€

Πέμπτη 30 Ιουλίου | Γλυκερία, Μελίνα Κανά, μαζί τους ο Χρήστος Νικολόπουλος

Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες Γλυκερία και Μελίνα Κανά ανεβαίνουν στη σκηνή μαζί με τον κορυφαίο λαϊκό συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Χρήστο Νικολόπουλο, σε μια ξεχωριστή μουσική συνύπαρξη. Μοιράζονται τις ίδιες μουσικές αγάπες και τα ίδια όνειρα. Τους ενώνουν τα τραγούδια και οι κοινές μουσικές τους καταβολές. Μία μουσική παράσταση τόσο δυνατή όσο και η προσωπική τους πορεία και τα πολυαγαπημένα τραγούδια τους. Μαζί τους  ο νέος τραγουδιστής Χάρης Μακρής.

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 15€, 17€

Τετάρτη 5 Αυγούστου | Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Η Ελεωνόρα μας καλεί να τραγουδήσουμε παρέα τα αγαπημένα της τραγούδια αλλά και τραγούδια που είναι σαν δικά της και κρύβουν μέσα τους όλα όσα θέλει να μας πει. Αυτό το καλοκαίρι ας κάνουμε την ενέργεια μας ένα τραγουδώντας!

Ώρα προσέλευσης: 20:00
Ώρα έναρξης: 21:30
Τιμές εισιτηρίων: 13€, 15€, 17€

πηγή: grtimes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια