Χαλκιδική: Εκατό παιδιά αποχώρησαν από την κατασκήνωση μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Χαλκιδική: Εκατό παιδιά αποχώρησαν από την κατασκήνωση μετά το κρούσμα κορωνοϊού

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε κατασκήνωση στη Ν. Φώκαια Χαλκιδικής.

Γονείς έσπευσαν στην κατασκήνωση προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί και κάποιοι εξ΄ αυτών να απομακρύνουν τα παιδιά τους για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες περίπου 100 παιδιά αποχωρήσει από την κατασκήνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης τήρησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται. Για προληπτικούς λόγους από την ημέρα που άνοιξε απομακρύνθηκαν 25 παιδιά που ανέβασαν δέκατα. Από αυτά τα 6 επέστρεψαν καθως υποβλήθηκαν σε τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Σημειώνεται ότι η 15χρονη που διαγνώστηκε με κορωνοϊό πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Τέσσερις μέρες αργότερα ανέβασε δέκατα. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης την παρακολούθησαν επί 24 ώρες και αφού δεν έπεσε ο πυρετός, κλήθηκαν οι γονείς της και προχώρησαν σε τεστ.

Η κοινοτάρχισσα της μικρής έκανε τεστ και βγήκε αρνητικό.  Μέχρι στιγμής ένα από τα παιδιά που ήταν μαζί με την 15χρονη και έχει υποβληθεί σε τεστ βγήκε επίσης αρνητικό. Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα επτά.

Πηγή: thestival.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια