Θεσσαλονίκη Επεισόδια και πετροπόλεμος στην πορεία για τις συναθροίσεις

Θεσσαλονίκη  Επεισόδια και πετροπόλεμος στην πορεία για τις συναθροίσεις

Πετροπόλεμος από αντιεξουσιαστές στη μεγάλη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις στη Θεσσαλονίκη - Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ

Επεισόδια σημειώθηκαν στη μεγάλη πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις, που πραγματοποιήθηκε χθές το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

Το μπλοκ των αντιεξουσιαστών χωρίστηκε στα δύο αφού έφτασε στο ΥΜΑΘ, προκαλώντας δύο μέτωπα επεισοδίων: ένα επί της οδού Αγίου Δημητρίου και ένα επί της οδού Τ. Παπαγεωργίου. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έσπασαν μάρμαρα και προκάλεσαν φθορές, με αποτέλεσμα την προώθηση των ΜΑΤ προς το μέρος τους για την αποτροπή τους. Τα άτομα πέταξαν πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση κρότου λάμψης και δακρυγόνων, γεγονός που μετέτρεψε σε αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην περιοχή.

Οι αντιεξουσιαστές, περίπου 100 άτομα, οπισθοχώρησαν προς την Ολύμπου και τη Μακεδονικής Αμύνης στήνωντας δύο οδοφράγματα εκ νέου, συνεχίζοντας τον πετροπόλεμο και τις ρίψεις μπουκαλιών έναντι των ΜΑΤ.

Φθορές σε πέντε ΙΧ αυτοκίνητα και σε τζαμαρίες τεσσάρων καταστημάτων (τρεις τράπεζες και ένα κατάστημα) προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Μετά από λίγη ώρα η ένταση αποκλιμακώθηκε.


https://www.voria.gr/images/thumbs_xlarge//2020-07/olUwB5rUzK5e02Gz16ud.jpg
https://www.voria.gr/images/thumbs_xlarge//2020-07/olUwB5rUzK5e02Gz16ud.jpg

πηγή: voria.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια