Έκκληση του δημάρχου Φλώρινας: Μη πηγαίνετε στη Β. Μακεδονία για ψώνια

Έκκληση του δημάρχου Φλώρινας: Μη πηγαίνετε στη Β. Μακεδονία για ψώνια

Με ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης καλεί τους πολίτες της Φλώρινας να  περιορίσουν στο ελάχιστο την κινητικότητα τους προς την Βόρεια Μακεδονία και σε όσους τελικά την επισκέπτονται τους συνιστά «να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ανακοινώσει ο ελληνικές αρχές δηλαδή απόσταση ασφαλείας, μάσκα, γάντια και  καλό πλύσιμο χεριών ώστε να ελαττωθούν οι πιθανότητες εισαγωγής του κορονοϊού».

Παρότι η Ελλάδα για λόγους πρόληψης έχει απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας εξ αιτίας της υψηλής διασποράς του ιού, εν τούτοις κάτοικοι όχι μόνο της Φλώρινας αλλά και γειτονικών νομών, πραγματοποιούν μονοήμερες επισκέψεις στα Μπίτολα και άλλες κοντινές πόλεις στην γραμμή των συνόρων, κάτι που έχει θορυβήσει τις τοπικές αρχές που φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει εισαγωγή του ιού.

Ο δήμαρχος της Φλώρινας υπενθύμισε ότι από την αρχή της εμφάνισης της πανδημίας σε συνεργασία με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς,  και την συνεργασία των πολιτών «αντιμετωπίσαμε με επιτυχία τον κορωνοϊό και αυτό φάνηκε από λιγοστά κρούσματα που νοσηλεύτηκαν  με επιτυχία από το προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης» και απεύθυνε έκκληση στους πολίτες για τον περιορισμό των μετακινήσεών τους στην Βόρεια Μακεδονία λέγοντας «να περιφρουρήσουμε όλα αυτά που πετύχαμε με πολύ κόπο, θυσιάζοντας ένα μέρος των ελευθεριών μας για να είμαστε υγιείς».

Ο κ. Γιαννάκης προειδοποίησε ότι «ο κορωνοϊός υπάρχει, δεν εξαφανίστηκε, είναι δίπλα μας και ο κίνδυνος να ασθενήσουμε είναι ορατός και καθημερινός» και κάλεσε τους Φλωρινιώτες να περιφρουρήσουν όσα πετύχαν με πολύ κόπο το προηγούμενο διάστημα , θυσιάζοντας ένα μέρος των ελευθεριών τους, «βγήκαμε νικητές από την πανδημία αλλά αυτή η μάχη δεν έχει ακόμη τελειώσει» κατέληξε.

πηγή: vetonews.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια