Χαλκιδική: Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας – Έφυγαν οι Σέρβοι με κορωνοϊό

Χαλκιδική: Χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας – Έφυγαν οι Σέρβοι με κορωνοϊό

Τα κρούσματα στα Βαλκάνια προκαλούν «πονοκέφαλο» στις ελληνικές αρχές, οδηγώντας στην απόφαση του Σαββάτου να κλείσουν τα σύνορα για τους Σέρβους, ωστόσο, η είσοδος τουριστών από τον Προμαχώνα συνεχίζει να δημιουργεί ανησυχία στους ειδικούς.

Την ίδια ώρα, ο πλέον δημοφιλής προορισμός της Βόρειας Ελλάδας για τους Βαλκάνιους, η Χαλκιδική, δεν έχει αυτή τη στιγμή «ξενοδοχείο καραντίνας», προκαλώντας προβλήματα στη διαχείριση κρουσμάτων. Όπως σας ενημέρωσε από χθες το TyposThes, τα πρώτα τρία κρούσματα με ασθενείς κορωνοϊός ήταν Σέρβοι τουρίστες που είχαν περάσει προτού κλείσουν τα σύνορα. Επρόκειτο για ένα ανδρόγυνο που βρίσκονταν στη Ν. Ποτίδαια και μία γυναίκα που βρίσκονταν στο Ν. Μαρμαρά.

Πώς έμεινε χωρίς ξενοδοχείο καραντίνας

Το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως το ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Χαλκιδικής θα βρίσκονταν στη Χανιώτη. Ωστόσο, ο δήμος Κασσάνδρας έβαλε «φρένο», ζητώντας από τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου να «κάνει πίσω» και να μην υπογράψει με το υπουργείο Τουρισμού, θεωρώντας παράλογο να καταλήγουν όλα τα κρούσματα κορωνοϊού της περιοχής στην περιοχή του. Ο επιχειρηματίας όντως έκανε πίσω και πλέον αναζητείται – ενώ βρισκόμαστε κοντά στα μέσα του Ιουλίου – νέες λύσεις.

Τι έγινε με τους Σέρβους φορείς του ιού

Τελικώς, οι τρεις Σέρβοι φορείς του κορωνοϊού επέστρεψαν στην πατρίδα τους με δική τους επιθυμία. Από την Πολιτική Προστασία επιβεβαιώνεται πως τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια στη Σερβία.

Πηγή: typosthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια