Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι τροχαίας και δημοτ. αστυνομίας για το παράνομο πάρκινγκ στο κέντρο (Βίντεο, φωτ.)

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι τροχαίας και δημοτ. αστυνομίας για το παράνομο πάρκινγκ στο κέντρο (Βίντεο, φωτ.)

Ελέγχους για παράνομη στάθμευση πραγματοποιούν στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στις οδούς  Δωδεκανήσου και Πολυτεχνείου, τροχαία και δημοτική αστυνομία, ενώ παράλληλα προχωρούν και σε άρσεις παρανόμως σταθμευμένων οχημάτων με γερανό.

geranoforo-troxaia.jpg
geranoforo-troxaia.jpg


Ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «ήδη βρισκόμαστε στην αρχή της κορύφωσης της προσπάθειας που αρχίσανε εδώ και αρκετούς μήνες. Είχαμε κάποια μικρή αναστολή το διάστημα της καραντίνας. Από τη στιγμή όμως που γυρίσαμε στην κανονικότητα, οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε τις άρσης των παράνομων σταθμευμένων οχημάτων. Πλέον, δεν πάει άλλο η κατάσταση». Δεν είμαστε τιμωροί, θέλουμε να νοικοκυρέψουμε την πόλη μαςΌπως τόνισε ο κ. Γέρμανος, σκοπός τέτοιων ενεργειών όπωε η σημερινή επιχείρηση της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας είναι να νοικοκυρέψουν την πόλη από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα κι όχι να τιμωρήσουν τους οδηγούς που παρανομούν. «Το πρόστιμο της αφαίρεσης των πινακίδων το ξεχνούν σύντομα οι παραβάτες, ενώ όταν κάποιος πάει να πάρει το αυτοκίνητο του το οποίο από εκεί που το έχει παρκάρει παράνομα και διαπιστώσει ότι του λείπει, θα του κοπούν τα πόδια και δεν θα το ξεχάσει για όλη του τη ζωή. Δεν είμαστε τιμωροί, απλά θέλουμε να νοικοκυρέψουμε την πόλη από εκεί που το κυκλοφοριακό πρόβλημα ήταν από τα πρώτα προβλήματα στην πυραμίδα, σιγά σιγά, το κατεβάζουμε χωρίς να το έχουμε λύσει παντελώς», είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης.Εντατικές οι επιχειρήσεις πλέον - Πρόστιμο και για την άρση του οχήματος Εντατικές θα είναι πλέον οι επιχειρήσεις για τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα, καθως ΄φερνουν αποτελέσματα, σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο. Βρέθηκε μάλιστα και χώρος, έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια, όπου θα φυλάσσονται τα ΙΧ που θα σηκώνει το γερανοφόρο όχημα. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι στα 40 – 80 ευρώ, ανάλογα την περίπτωση, ενώ θα υπάρχει και πρόστιμο και για την άρση των οχημάτων, το οποίο  κοστολογείται 75 ευρώ συν δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο. «Από σήμερα οι επιχειρήσεις είναι εντατικές. Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε καθημερινή παρουσία γερανοφόρων οχημάτων στο πολεοδομικο συγκρότημα. Η παρουσία αυτών των ειδικών οχημάτων έχει φέρει αποτελέσματα. Ένας γερανός ανά οκτάωρο. Πασχίζαμε να βρούμε κάποιον φυλασσόμενο χώρο και μετά από πολύμηνη προσπάθεια εξασφαλίσαμε έναν δημόσιο χώρο που τον διαμορφώσαμε και τον διαγραμμίσαμε με τη βοήθεια του δήμου θεσσαλονίκης. Η άρση κοστολογείται 75 ευρώ συν δύο ευρώ ανά χιλιόμετρο ενώ το κόστος του προστίματος είναι στα (40 - 80 ανάλογα την περίπτωση)», υπογράμμισε ο κ. Γέρμανος.Για τους οδηγούς που παρκάρουν παράνομα σχολίασε ότι «αυτό δεν θα εξαλειφθεί ποτέ, ενώ πάντα θα υπάρχουν οι ασυνείδητοι και οι ευσυνείδητοι πολίτες. Αυτός που σταθμεύει παράνομα εκδηλώνει αντικοινωνική συμπεριφορά», είπε. 

Δ. Δαγκλής: Ξεκινούν τα σαρώματα και οι ουσιαστικοί έλεγχοι για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνηταΑπό την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής, ανέφερε ότι «για πολλοστή φορά συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε από αρχές Σεπτεμβρίου, και το οποίο λόγο κορονοϊού το σταματήσαμε αναγκαστικά. Ξανά ξεκινάμε και τα σαρώματα, ξεκινάμε ουσιαστικούς και πιο ενδελεχείς ελέγχους πάνω στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από κοινού με την τροχαία με την οποία έχουμε αγαστή συνεργασία. Οι δράσεις μας πλέον έχουν αυξηθεί και με την λειτουργία του ενιαίου συντονιστικού κέντρου που εγκαινιάσαμε πριν από λίγο καιρό παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη».  Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο η μετακίνηση και η φύλαξη του οχήματος του παραβάτη - Έμφαση στις λεωφορειολωρίδες«
Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, θα συνεχίσουμε και θα εντατικοποιήσουμε τις δράσεις, προκειμένου το κυκλοφοριακό πρόβλημα να μην είναι τόσο οξύ» πρόσθεσε σε δηλώσεις του ο κ. Δαγκλής και τόνισε ότι θα δοθεί έμφαση στις λεωφορειολωρίδες. «Η σημερινή ενημέρωση που γίνεται ως επί το πλείστον στον κόσμο της Θεσσαλονίκης, στους συμπολίτες μας, είναι για αυτό το νέο μέτρο της άρσης και της περαιτέρω μετακίνησης και φύλαξης του αυτοκινήτου του παραβάτη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Αυτό που έχουμε να πούμε, παρόλο που είμαστε αρχές του Ιούνη, είναι ότι δεν θα εφησυχάζουμε στιγμή προκειμένου το κυκλοφοριακό πρόβλημα να μην είναι τόσο οξύ», ανέφερε ο  εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ συμπλήρωσε ότι «έχουμε κάνει καλή δουλειά από τον Σεπτέμβριο, θα συνεχίσουμε και θα εντατικοποιήσουμε τις δράσεις μας. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε στους κεντρικούς οδικούς άξονες. Αυτή την περίοδο και λόγο κορονοϊού θα δώσουμε έμφαση στις λεωφορολωρίδες. Θέλουμε να είναι απρόσκοπτη η κίνηση των όσων λεωφορείων του ΟΑΣΘ υπάρχουν στους δρόμους αυτή την στιγμή. Οι σημερινές άρσεις θα συνεχίσουν, έχουμε συνεννοηθεί με τον Ταξίαρχο, τον κύριο Γέρμανο. Ως γνωστόν, δεν εφησυχάζουμε σε θέματα που έχουν να κάνουνε με άτομα με αναπηρία». 

Πηγή: makthes.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια