Λεμόνι: το «αγαπημένο» του συκωτιού

Λεμόνι: το «αγαπημένο» του συκωτιού

Περιέχει πλούσια αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C που βοηθούν στην παραγωγή ενζύμων από το συκώτι και την καλύτερη χώνεψη. Ο χυμός λεμονιού έχει χημική δομή παρόμοια με αυτήν των πεπτικών ενζύμων του σώματος μας, έτσι αποτελεί μια πολύ καλή πηγή για την παραγωγή ενζύμων του ήπατος.

Καταπολεμά επίσης τις ελεύθερες ρίζες που απελευθερώνονται στο αίμα μας στη διαδικασία της χώνεψης. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθά στην καταπολέμηση βλαβερών βακτηρίων. Αντικαθιστά φυσικά το αλάτι καθώς είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες αλλά δεν αφυδατώνει τα κύτταρά μας όπως κάνει το αλάτι. 

Συχνά οι γιατροί το συνιστούν αντί του αλατιού σε όσους κάνουν ειδική διατροφή λόγω προβλημάτων στο συκώτι. Μόλις το λεμόνι εισέλθει στον οργανισμό εξουδετερώνει τις τοξίνες, πετά τα άχρηστα συστατικά και ενεργοποιεί τη διαδικασία χώνεψης. Επιλέξτε βιολογικά λεμόνια για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. 

Πηγή: itrofi.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια