Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα - 139 νεκροί - 2.576 ασθενείς

Τσιόδρας: 10 νέα κρούσματα - 139 νεκροί - 2.576 ασθενείς

Στα 10 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Παράλληλα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να αγγίζει τους 139.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα είναι 2.576. Ακόμη 41 άνθρωποι είναι διασωληνωμένοι. 

Στους 71 οι ασθενείς που έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τα κλινικά δείγματα ανέρχονται στα 72.130.

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε πως «οι κρίσεις δημόσιας υγείας αφορούν όλους μας, χρειάζεται επαγρύπνηση. Κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλη ροή κρουσμάτων. Εμείς γλιτώσαμε το κακό».

Σχετικά με τα μέτρα προστασίας, ο καθηγητής τόνισε ότι η χρήση μάσκας «θα γίνει ως συμπληρωματικό μέτρο για τον ιό, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδόσουμε τον ιό». 

Η επιτροπή επανατοποθετήθηκε για τη χρήση ειδικών μασκών από το υγειονομικό προσωπικό, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας. Δεν συστήνεται η χρήση τους, καθώς είναι επικίνδυνες για την μετάδοση του ιού. Πρέπει να γίνεται χρήση υφασμάτινης, χάρτινης. Θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των μασκών. Όσοι δεν έχουν μάσκες να φταρνίζονται ή να βήχουν στον αγκώνα τους ή σε χαρτομάντηλο, προσέθεσε.

Όσον αφορά το ζήτημα της παιδείας και το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως τα παιδιά προσβάλλονται λιγότερο από τον ιό. Κολλάνε τρεις φορές λιγότερο τη νόσο, σύμφωνα με έρευνες. Επίσης, η μετάδοση από παιδί σε ενήλικα φαίνεται να είναι ασυνήθιστη, ενώ τα επιστημονικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από Σουηδία και άλλες χώρες είναι ανεπαρκή για αυτό το θέμα.

Τέλος, ο καθηγητής είπε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε επιφυλακτικοί αλλά θα επανέλθουμε σε μια μερική κανονικότητα.

πηγή: skai.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια