Επιστροφή στην κανονικότητα με μάσκες, κανόνες και πρόστιμα -Ολες οι αλλαγές

Επιστροφή στην κανονικότητα με μάσκες, κανόνες και πρόστιμα -Ολες οι αλλαγές

Όπως έγινε γνωστό χθες, θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 150 ευρώ για όσους δεν φορούν μάσκα εκεί που απαιτείται με βάση τους κανόνες που τίθενται από τις 4 Μαΐου σε ισχύ με αφορμή τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των μέτρων, από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από εργαζόμενους (και χρήση γαντιών) και πελάτες σε κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. «Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόστιμα όμως θα επιβληθούν και στις επιχειρήσεις οι οποίες δεν τηρούν τους κανόνες. Αυτά χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες και είναι ανάλογα με το μέγεθος του κάθε καταστήματος.

Για παράδειγμα, επιχείρηση έως 20 τ.μ. θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 2.000 ευρώ και θα ανασταλεί η λειτουργία της για 15 μέρες στην πρώτη παράβαση που θα διαπιστωθεί. Από την άλλη, σε ένα κατάστημα άνω των 300 τ.μ. θα επιβάλλεται πρόστιμο από 20.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ στη βεβαίωση της πρώτης παράβασης και παράλληλα θα αναστέλλεται η λειτουργία του για δύο μήνες.

Επιβολή κυρώσεων

Επιχειρήσεις έως 20 τ.μ.

  • 1η Παραβίαση: Πρόστιμο 2.000 ευρώ
  • Αναστολή λειτουργίας: 15 ημέρες
  • 2η Παραβίαση: Πρόστιμο 4.000 ευρώ
  • Αναστολή λειτουργίας: 30 ημέρες

20τμ< Επιχειρήσεις< 100τμ

  • 1η Παραβίαση: Πρόστιμο 3.000 – 15.000 ευρώ
  • Αναστολή λειτουργίας: 15 ημέρες
  • 2η Παραβίαση: Πρόστιμο 6.000 – 30.000 ευρώ
  • Αναστολή λειτουργίας: 30 ημέρες

Πηγή: iefimerida.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια