Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου

Ποια καταστήματα ανοίγουν στις 4 Μαΐου

Στις 4 Μαΐου θα αρχίσουν να λειτουργούν οι πρώτες από τις επιχειρήσεις που είχαν κλείσει με κρατική εντολή εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού. 

Πιο αναλυτικά, την ίδια μέρα που καταργείται το SMS θα ανοίξουν επιχειρήσεις του λιανεμπορίου όπως:

-Βιβλιοπωλεία,
-Καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

-Καταστήματα αθλητικών ειδών

-Οπτικά

Παράλληλα ανοίγουν εταιρείες παροχής υπηρεσιών όπως:

-Κομμωτήρια

-Κουρεία

-Κέντρα αισθητικής

-ΚΤΕΟ

Στα κομμωτήρια η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού ενώ σύμφωνα το αρμόδιο υπουργείο, το όριο για τον αριθμό επιτρεπόμενων πελατών εντός καταστήματος θα καθορίζεται από την συνολική επιφάνεια της κάθε επιχείρησης. Αναλυτικά θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ. 

Από εκείνη την ημέρα θα επιτρέπεται επίσης η υπαίθρια ατομική άθληση τόσο σε στεριά όσο και σε θάλασσα αλλά οι οργανωμένες παραλίες θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστές. Τέλος, 4 Μαΐου θα ανοίξουν και οι ναοί αλλά μόνο για ατομική λατρεία.

Πότε ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει τη Δευτέρα 11 Μαΐου αλλά τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.  «Σε όλα τα καταστήματα, βεβαίως, θα ισχύουν όροι που θα περιορίζουν την πυκνότητα των επισκεπτών. Και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προστασίας των εργαζομένων» κατέληξε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. 

πηγή: lifo.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια