Κορωνοϊός: Εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στους μαθητές τους τραγουδώντας (VIDEO)

Κορωνοϊός: Εκπαιδευτικοί συμπαραστέκονται στους μαθητές τους τραγουδώντας (VIDEO)

Αναμφίβολα, περίοπτη θέση και σημασία σε μια κοινωνία έχει η σωστή μόρφωση και εκπαίδευση, η οποία δε θα πρέπει να σταματά και να διακόπτεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της.

Όλα όσα ζούμε σήμερα με τον κορωνοϊό και τον εγκλεισμό στα σπίτια μας είναι πρωτόγνωρα. Αποτελούν μια ειδική κατάσταση που δεν έχουμε ξαναζήσει και ενδεχομένως να μην ξαναζήσουμε. Ξαφνικά δημιουργήθηκαν νέες καταστάσεις στους τομείς της καθημερινότητάς μας και ανεπηρέαστη δε θα μπορούσε να μείνει η Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς την κατάλληλη επιμόρφωση κλήθηκαν να διαχειριστούν διαδικτυακές πλατφόρμες, προκειμένου να συνεχιστούν τα μαθήματα και να προχωρήσει η σχολική χρονιά, μετά το κλείσιμο των σχολείων. Βέβαια, εκτός από την καθαρά μαθησιακή δραστηριότητα, αυτό που έχουν ανάγκη οι μαθητές είναι υποστήριξη και εμψύχωση, για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα.

Αφουγκραζόμενη την παραπάνω άποψη η δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου ΔιονύσουΤάνια Χριστοδουλίδου, μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν ένα υπέροχο βίντεο, στο οποίο τραγουδούν, λέγοντας στους μαθητές πως η σκέψη τους είναι καθημερινά μαζί τους και πως όλοι μαζί θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να επιστρέψουν στα σχολεία.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με την κ. Χριστοδουλίδου, η οποία έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας στους μαθητές της: “Είμαστε δίπλα στους μαθητές. Τους νοιαζόμαστε και περιμένουμε να ανοίξουν τα σχολεία για να είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Αν τηρήσουμε τα μέτρα, θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Το βίντεο είναι μια πρωτοβουλία που προέκυψε από την ανάγκη που είχα να επικοινωνήσω με τους μαθητές μου γιατί ανησυχούσα για το τι μπορεί να σκέφτονται και να αισθάνονται. Στο βίντεο συμμετέχουν συνάδελφοί μου από διάφορα μέρη της Ελλάδας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, να σημειωθεί πως η κ. Χριστοδουλίδου, εκτός από τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση που γίνεται στο πλαίσιο του σχολείου, κοινοποιεί καθημερινά υποστηρικτικό μαθησιακό υλικό στο κανάλι της στο YouTube, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές της και όχι μόνο να εξασκηθούν και να κατανοήσουν καλύτερα τα μαθήματά τους!

Πηγή :thesstoday.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια