Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε ταχυφαγείο στην Καλαμαριά

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε ταχυφαγείο στην Καλαμαριά

Ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2017 σε ταχυφαγείο στην Καλαμαριά εξιχνίασε η αστυνομία. Στην υπόθεση εμπλέκονται εννέα άτομα για τα οποία σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ  τρία  εξ΄αυτών κρατούνται ήδη σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας.


Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία εννέα εμπλεκομένων ατόμων στην υπόθεση (8 ημεδαποί άντρες – 1 ημεδαπή γυναίκα), ηλικίας από 22 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, ενώ σημειώνεται ότι τρείς εξ’ αυτών βρίσκονται ήδη κρατούμενοι σε Γενικά Καταστήματα Κράτησης και Αγροτική Φυλακή της χώρας.


Υπενθυμίζεται ότι, αρχές Ιουνίου του 2017, οι προαναφερόμενοι δράστες, κινούμενοι με δύο οχήματα, ένα εκ των οποίων έφερε κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας που είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Θέρμης, προσέγγισαν ταχυφαγείο στην περιοχή της Καλαμαριάς και εισήλθαν στο εσωτερικό του σπάζοντας με βαριοπούλα την κεντρική είσοδο του καταστήματος. 


Αφού διέρρηξαν πόρτα γραφείου στο εσωτερικό  της επιχείρησης, εξανάγκασαν, με την απειλή μονόκαννης καραμπίνας, τον προσωρινά υπεύθυνο να απασφαλίσει το χρηματοκιβώτιο, απ’ όπου αφαίρεσαν 3.000 ευρώ και διέφυγαν.


Προκειμένου να μην εντοπιστούν κατά την καταδίωξή τους από αστυνομικές δυνάμεις, η εμπλεκόμενη στην υπόθεση γυναίκα παρείχε στους συνεργούς της συνδρομή για την απόκρυψή τους, υποδεικνύοντάς τους χώρο στάθμευσης στην πολυκατοικία όπου διαμένει, στην περιοχή του Ευόσμου.


Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, οδηγήθηκαν στα στοιχεία ταυτότητας των δραστών ενώ σχηματίστηκε και δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: rthess.gr

Αν παρατηρήσετε κάποιο σφάλμα, επισημάνετε το επιθυμητό κείμενο και πιέστε Ctrl + Enter για να ενημερώσετε τον διαχειριστή για αυτό.
Σχόλια